«Στον ίσκιο της Αργώς» στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων

Η σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου και η κιθαρίστα Κορίνα Βουγιούκα ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια από την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, από την Αναγέννηση έως και τον 20ο αιώνα

Το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενούν τη σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου και την κιθαρίστα Κορίνα Βουγιούκα σε μια συναυλία με τίτλο «Στον ίσκιο της Αργώς», την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Τα τραγούδια της παράδοσης φυλάττουν και μεταφέρουν μέσα στον ωκεανό του χρόνου το αποτύπωμα της ανθρωπότητας. Οι ποιητές της γλώσσας και των ήχων, είχαν πάντοτε την εσωτερική βεβαιότητα πως είναι καταδικασμένος σε λήθαργο βαθύ όποιος δεν σηκώσει το βλέμμα να θαυμάσει τον ίσκιο του καραβιού αυτού.

Παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και τραγούδια που επηρεάστηκαν από την παράδοση, όπως τα μετέφεραν από την Αναγέννηση μέχρι τον 20ό αιώνα, Ευρωπαίοι συνθέτες από την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, θα ερμηνεύσουν στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, η Αλεξία Βουλγαρίδου και η Κορίνα Βουγιούκα.

Η Αλεξία Βουλγαρίδου, σοπράνο με αξιοθαύμαστη διαδρομή στα σημαντικότερα οπερατικά θέατρα παγκοσμίως, εμφανίζεται έπειτα από πολλά χρόνια στην Ελλάδα και επιλέγει για την επιστροφή αυτή, τον τόπο καταγωγής της.

Η Κορίνα Βουγιούκα, κιθαρίστα με πλούσια ερμηνευτική και ακαδημαϊκή δράση, εστιάζει το ενδιαφέρον της και μελετά επί σειρά ετών τις επιρροές της όπερας και του τραγουδιού στο ρεπερτόριο της κιθάρας.
Αλεξία Βουλγαρίδου – Κορίνα Βουγιούκα
«Στον ίσκιο της Αργώς»
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Τετάρτη 19 Αυγούστου, ώρα 21.00
Απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο μετά την έναρξη της συναυλίας. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό και 10€ μειωμένο.
Προπώληση:
Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίο Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00 το απόγευμα.
Κρηνίδες: Cafe «Προσκήνιο», Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τηλ. 2510516090
Δράμα: Κατάστημα «Americanino» Γ. Παπανδρέου 30, τηλ. 2521058206
Ξάνθη: Βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ», Βενιζέλου 29, τηλ: 25410-27777

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.