Cosmopolis 2020: «Αυλαία» για την ενότητα CosmoHome. Αναλυτικά το πρόγραμμα [βίντεο-φωτογραφίες]

Με τρεις ακόμη «σπιτικές» συναυλίες στη χερσόνησο της Παναγίας «κλείνει» ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ

Το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2020 συνεχίζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Cosmopolis 2020 όπως αυτό είχε ανακοινωθεί επίσημα ενάμιση μήνα πριν [διαβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ πατώντας εδώ].

Η ενότητα CosmoHome που περιλαμβάνει τρεις παράλληλες «σπιτικές» συναυλίες σε αναπάντεχα σημεία (πλατείες, σοκάκια, μικρές «γωνιές», αυλές σπιτιών κ.ά.) κάθε Πέμπτη στις 21:30 στη χερσόνησο της Παναγίας ολοκληρώνεται με την εμφάνιση τριών μουσικών σχημάτων που απαρτίζονται από γνωστούς Καβαλιώτες μουσικούς.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του CosmoHome είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης είτε ηλεκτρονικά μέσα από τον επίσημο ιστοχώρο του Cosmopolis 2020 είτε δια ζώσης από το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας [πρώην περίπτερο ΕΟΤ] στην κεντρική πλατεία της πόλης [διαβάστε αναλυτικά για τους τρόπους κράτησης θέσης πατώντας εδώ].

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας συναυλιών του CosmoHome και δείτε βίντεο από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Once Upon A Summer Night…

Τρεις Καβαλιώτες µουσικοί εκφράζουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και υπόσχονται ένα φρέσκο, ζωηρό πρόγραµµα βασισµένο στην ξένη κυρίως, ποπ και ροκ µουσική. Στο ρεπερτόριό τους, τραγούδια παλιά αγαπηµένα  αλλά και καινούριες εµπνεύσεις,  που ζωντανεύουν µε την καθαρότητα της unplugged εκτέλεσης. Ήχοι αυθεντικοί, ρυθµός και πάθος για τη µουσική, είναι τα ζητούµενα της συνεύρεσής τους.

Το σχήµα βασίζεται στη «δροσερή» και ιδιαίτερη  φωνή της Υρούς Ζερβούδη και κοσµείται  από τις πολυφωνίες  του σχήµατος. Το πάντρεµα του ρυθµικού cajon και η µελωδικότητα της ακουστικής  κιθάρας, ταυτόχρονα µε ιδιαίτερους αυτοσχεδιασµούς, χαρακτηρίζουν αυτή την πρωτοποριακή µουσική πρόταση και κάνουν την ακρόαση µια ευχάριστη  εµπειρία.

«Μπακαλάκια» | Πάροδος Βυζαντίου 18 | Παναγία

Παίζουν
Υρώ Ζερβούδη Τραγούδι
Αλέξης Μαντιράκης Cajon, φωνητικά
Ευριπίδης Ταρασίδης Ακουστική κιθάρα, φωνητικά


Γυναίκα: Μάνα-Αγωνίστρια-Ερωμένη

Αφιερωµένη µοναδικά στα παιδιά της, στον αγώνα της καθηµερινότητας και φυσικά στην οµορφότερη συναίσθηση του έρωτα. «Κοιµήσου, αγγελούδι µου»… τι γλυκιά κουβέντα και πόσο όµορφη εικόνα µε τη µάνα να νανουρίζει το µωρό! Ή αργότερα «παιδί µου, ώρα σου καλή»… η αγωνία της µητέρας για την πορεία του παιδιού της.

Μήπως όµως είναι λίγος και ο καθηµερινός αγώνας σαν αυτόν της «Μαίρης Παναγιωταρά» ή το «Μητέρα κι αδερφή» και… «όταν πίνει µια γυναίκα πως πονάει δεν ξέρετε»! Δεν ξεχνούµε όµως και τις λίγες περιπτώσεις όπως αυτή της «αχάριστης» αλλά και της γλυκιάς «Γκιούλ Μπαχάρ»…

Κήπος «Στρατηγού» | Θεοδώρου Πουλίδου 62 | Παναγία

Παίζουν
Λίτσα Ασωνίτου Τραγούδι
Χρύσανθος Γιαννικόπουλος Βιολί
Κώστας Κατιώνης Κιθάρα


Hot Dixie Society

Ένα jazz combo τρίο που συνδυάζει µελωδικά όργανα κλασικών καταβολών, όπως βιολί και τσέλο και τη ρυθµική και αρµονική συµπεριφορά των τυπικών µουσικών οργάνων της jazz όπως κρουστά και πιάνο. Το µουσικό σχήµα ιδρύθηκε τον ∆εκέµβριο 2019 πολύ αυθόρµητα. Η αγάπη του Γιάννη Κεραµίδη για τον Γάλλο βιολονίστα Stefan Crappeli τον ώθησε να ψάξει στη δισκογραφία του αγαπηµένα κοµµάτια όπως το Sweet Georgia Brown, το Baby, το Shine, το I’ve found a new baby και άλλα, και να κάνει πρόταση στους υπόλοιπους µουσικούς να πλαισιώσουν το σχήµα.

Το ρεπερτόριό τους βασίζεται σε παραδοσιακά κοµµάτια της dixieland και της jazz που σε συνδυασµό µε την αυτοσχεδιαστική ευκαίρια των ερµηνευτών, δηµιουργεί το ιδιαίτερο ηχόχρωµα της µπάντας κάνοντας το project πραγµατικά πολύ ενδιαφέρον στον ακροατή.

Προαύλιο Φυλακής Φρουρίου Καβάλας | Ισιδώρου 28 | Παναγία

Παίζουν
Γιάννης Κεραμίδης Βιολί
Bάσω Ζήσου Βιολοντσέλο
Πάρης Tσίρτσης Πιάνο