Ο Γκόνης, η Σαουλίδου και η «δικιά μας» Μήδεια, ανάμεσα στα γλυπτά των Φιλίππων

4ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος: Ένα ιδιαίτερο «ανέβασμα» της τραγωδίας του Ευριπίδη στην εμβληματική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά με εκλεκτούς συντελεστές

Ηπαράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη παρουσιάζεται την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 στις 19:30 στο Προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων στο πλαίσιο του 4ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος και του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Μήδεια

Διαλέγουμε την ηρωίδα, όχι το έργο. Τη Μήδεια, ως φορέα ενός πεπρωμένου. Δεν ανεβάζουμε το έργο, δεν την καταλαβαίνουμε αλλά προσπαθούμε να την καταλάβουμε, που είναι και η βαθύτερη επιθυμία μας, και ίσως αυτό να έχει τελικά σημασία. Αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ, στην ηρωίδα του Ευριπίδη, δεν είναι η παραφορά και το πάθος αλλά η διαύγεια του νου όπως λειτουργεί ξεκάθαρα με μια λογική ακρίβεια που σχεδόν μας σκανδαλίζει. Διαλογίζεται, συζητά, επιχειρηματολογεί. Η τραγωδία «Μήδεια» είναι το πρόσωπο Μήδεια.

Μετάφραση: Γιώργος Χειμώνας
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Μήδεια η Εύη Σαουλίδου

Συμμετέχουν οι χορευτές Κική Μπάκα, Δημήτρης Σωτηρίου και ο μουσικός Φώτης Σιώτας

4ο Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος «Μήδεια»
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Κυριακή 23 Αυγούστου στις 19:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη (υποχρεωτική τηλεφωνική κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510220876-7 πρωινές ώρες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο μετά την έναρξη της παράστασης. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510220876-7, ώρες γραφείου.


*Το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.