Συνέχεια στο Cosmopolis 2020: Συναυλίες με… δύναμη από την Καβάλα! [βίντεο-φωτογραφίες]

Από Soul, Disco και... Hard Rock μέχρι παραδοσιακή μουσική! Πέντε συναυλίες με τοπικούς καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα με ελεύθερη είσοδο - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Από την Τετάρτη 26 έως και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 το Cosmopolis 2020 θα κλείσει τον καλοκαιρινό του «κύκλο» με την ενότητα CosmoWorld η οποία περιλαμβάνει εννιά (9) συναυλίες που θα διεξαχθούν στο πάρκο του Φαλήρου στην Καβάλα.

Αρχικά, στο πλαίσιο του CosmoWorld επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μια πληθώρα παράλληλων δράσεων για νέους και παιδιά [CosmoYouth, CosmoEvents κ.ά.] οι οποίες όμως ακυρώθηκαν λόγω των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Επίσης, οι πέντε (5)συναυλίες των τοπικών μουσικών σχημάτων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην πλατεία Καπνεργάτη «μετακομίζουν» στο πάρκο Φαλήρου και θα γίνουν στο γήπεδο του μπάσκετ που υπάρχει εκεί, μόνον με καθήμενους θεατές.

Όπως και στην ενότητα CosmoHome, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με μοναδική προϋπόθεση την πραγματοποίηση κράτησης είτε ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδες του Cosmopolis Festival [εδώ] είτε από το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας (πρώην περίπτερο ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εμφανίσεων των πέντε (5) τοπικών μουσικών σχημάτων και δείτε δείγματα της δουλειάς τους:

Jukebox Band ||| Τετάρτη 26.08

Το CosmoWorld αρχίζει με μια τρελή μπάντα της πόλης που θα μας ταξιδέψει στους ήχους και τους ρυθμούς της πολυαγαπημένης σε όλους μας DISCOOOOO…!!! Οι Jukebox αποτελούν μουσικό σχήμα της Καβάλας, που από το 2014, μέσα από ελληνικά και ξένα cover από 80’s, 90’s και 00΄s, συμμετέχει σε μουσικές σκηνές, εκδηλώσεις και φεστιβάλ, αποδεικνύοντας στην πράξη την αγάπη και το πάθος του για τη μουσική.

Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι σε προηγούμενες δεκαετίες, το κοινό σε κάθε τους εμφάνιση, ανακαλεί στη μνήμη του μουσικές εικόνες μέσα από την «αναβίωση» αγαπημένων μουσικών επιτυχιών.

Γήπεδο Μπάσκετ | Πάρκο Φαλήρου | @21:00

Παίζουν
Ελένη Γαλανοπούλου Τραγούδι
Θάνος Κουτσογιάννης Ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Δεγδέκης Ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι
Θεόφιλος Σαρηνικολαΐδης Πλήκτρα
Νίκος Τσιλιγκούδης Τύμπανα
Χάρης Ξυλάς Σαξόφωνο


The Dreamers ||| Πέμπτη 27.08

Οι Dreamers είναι ένα indie rock συγκρότηµα από την Καβάλα που σχηµατίστηκε όταν τα µέλη του συγκροτήµατος ήταν ακόµη µαθητές. Έχουν εµφανιστεί σε µουσικές σκηνές σε όλη τη χώρα µεταξύ των οποίων το Block 33 στη Θεσσαλονίκη και το six d.o.g.s στην Αθήνα, καθώς και σε πολλά µουσικά φεστιβάλ.

Πριν δύο χρόνια πραγµατοποίησαν την πρώτη τους διεθνή εµφάνιση στο εξωτερικό συµµετέχοντας στο Fairytale Festival στο Osnabrück της Γερµανίας. Έχουν κυκλοφορήσει ανεξάρτητα δύο δισκογραφικές δουλειές. Ο πρώτος τους δίσκος µε τίτλο “The Dreamers” κυκλοφόρησε το 2013. Ο δεύτερος δίσκος µε τίτλο “Songs of the heart & bed” που αποτελείται από 13 τραγούδια κυκλοφόρησε τον Δεκέµβριο του 2019.

Γήπεδο Μπάσκετ | Πάρκο Φαλήρου | @21:00

Παίζουν
Νίκος Μπακιρτζής Κιθάρα, τραγούδι
Τότα Ευλαβή Τραγούδι
Αλέξανδρος Κυριλλίδης Μπάσο
Δημήτρης Φραντζής Κιθάρα
Κώστας Μπακιρτζής Πλήκτρα
Θανάσης Κωνσταντινίδης Τύμπανα
Κωνσταντίνος Κουτσουπάκης Τρομπέτα
Φωτεινή Σταυρούδη Τρομπέτα


Gangsters of Love ||| Παρασκευή 28.08

Περισσότερο οικογένεια παρά φίλοι, έτσι «συστήνονται» οι Gangsters of Love. Με έδρα τους τη Θεσσαλονίκη, ο MoodySanchez µαζί µε τα υπόλοιπα µέλη του συγκροτήµατος, εµφανίστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό τον ∆εκέµβριο του 2015 ως opening act στη συναυλία των Dub Pistols.

To 2017 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος των Gangsters µε τίτλο ”An Inmost Reality”, η επίσηµη παρουσίαση του οποίου πραγµατοποιήθηκε στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών όπου έπαιξαν ως opening act για τους Monophonics. Mέχρι σήµερα, οι Gangsters έχουν πραγµατοποιήσει πολλές εµφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο (In-Edit Festival, Kapani Project, PopUp Festival, TedX Θεσσαλονίκης, Ράδιο Αρβύλα, 59ο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης κ.ά.). Αυτή την περίοδο ετοιµάζουν τον δεύτερό τους δίσκο σε µία παραγωγή του Cayetano.

Γήπεδο Μπάσκετ | Πάρκο Φαλήρου | @21:00

Παίζουν
Moody Sanchez MPC
Νίκη Σφακιανού Τραγούδι
Γιάννης Μπερμπέρογλου Ηλεκτρική κιθάρα
Στέλιος Μαχμουκιώτης Ηλεκτρικό μπάσο
Θωμάς Πάπας Πλήκτρα


Wild Souls ||| Σάββατο 29.09

Οι melodic hard rockers – Wild Souls δηµιουργήθηκαν στην Καβάλα το 2010. Είναι µια πενταµελής µπάντα που αγαπάει το «µελωδικό ροκ» της δεκαετίας του ’80 και συνεχίζει την «παράδοση» και την «κληρονοµιά» που έχουν αφήσει πίσω τους συγκροτήµατα όπως οι MÖtley Crüe, οι Whitesnake, οι Bon Jovi και τόσα άλλα.

Τον Σεπτέµβριο του 2011 ηχογράφησαν και δηµοσίευσαν το πρώτο τους τραγούδι µε τίτλο “Brokenheart”, την επιτυχία του οποίου ακολούθησαν αρκετές εµφανίσεις σε όλη τη χώρα. To 2013 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του συγκροτήµατος “On The Road” από την Final Touch Records σε συνεργασία µε τον Doug Aldrich. Αρχές του 2014 γύρισαν το πρώτο τους video clip και µε τον ερχοµό του 2016 ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του δεύτερου τους δίσκου που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Lions Pride Music µε τίτλο “Game Of Love”. Το τρίτο δισκογραφικό τους αποτύπωµα µε 12 τραγούδια και τίτλο «Queen of my Heart», κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου 2020 από τη Lions Pride Music.

Γήπεδο Μπάσκετ | Πάρκο Φαλήρου | @21:00

Παίζουν
Γιώργος Νικολάου Τραγούδι
Κωστής Τσιλιγγίρης Ηλεκτρική Κιθάρα
Θάνος Καλαντζόπουλος Ηλεκτρική Κιθάρα
Λευτέρης Νάσος Ηλεκτρικό Μπάσο
Μιχάλης Σαρόγλου Τύμπανα


Σοφία Νεοχωρίτου & Δρόσος Κουτσοκώστας ||| Κυριακή 30.08

Με τις µοναδικές αξιαγάπητες φωνές τους, την πολύχρονη εµπειρία τους και µε τη µουσική οµάδα που θα τους πλαισιώσει, η Σοφία και ο ∆ρόσος θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες του Cosmopolis σε τραγούδια και ήχους της ελληνικής παραδοσιακής µουσικής µε στόχο ένα ξέφρενο, γεµάτο κέφι και χορό γλέντι για όλους!

Με αφορµή τη λήξη του καλοκαιρινού Cosmopolis, η πλατεία Καπνεργάτη θα «µεταµορφωθεί» σε µία απέραντη «σκηνή» ενός λαϊκού ελληνικού πανηγυριού και θα «πληµµυρίσει» µε παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη και τα νησιά µέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Γήπεδο Μπάσκετ | Πάρκο Φαλήρου | @21:00

Παίζουν
Δρόσος Κουτσοκώστας Τραγούδι
Σοφία Νεοχωρίτου Τραγούδι
Αστέριος Τράκας Βιολί
Κώστας Αργύρογλου Κλαρίνο
Δημήτρης Μυλωνάς Λαούτο
Σωτήρης Μπέης Κρουστά