Imaret: Μια πρώτη «γεύση» από τους καρπούς του μεταξένιου «Κήπου» [φωτογραφίες]

Συντελεστές της «Μήδειας» του Φεστιβάλ Φιλίππων ξεναγήθηκαν πρώτοι στην έκθεση μεταξωτών μαντιλιών που φιλοξενείται στο Μεστζίτ του μνημείου

Μια όμορφη έκπληξη επεφύλασσε η ιδιοκτήτρια του Imaret Άννα Μισσιριάν στους συντελεστές της παράστασης «Μήδεια» που ανέβηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων και του 4ου Διεθνούς Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος, αφού το βράδυ της Κυριακής 23 Αυγούστου 2020, αμέσως μετά την «πρεμιέρα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Φιλίππων, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν πρώτοι στην έκθεση δημιουργιών της MANTILITY στο Μεστζίτ του μνημείου-ξενοδοχείου.




Η έκθεση «Κήπος από μετάξι» σε επιμέλεια της ιδρύτριας της MANTILITY Βασιλικής-Ζαφειρίας Υψηλάντη και σχεδιασμό του ζωγράφου Ανδρέα Γεωργιάδη ξεκινάει επίσημα το βράδυ της Τρίτης 25 Αυγούστου 2020 [διαβάστε περισσότερα εδώ], ωστόσο το επιβλητικό Μεστζίτ άνοιξε τις πόρτες του δυο μέρες πριν για τους εκλεκτούς «καλεσμένους».

Ανδρέας Γεωργιάδης, Κατερίνα Συμεωνίδου, Δημήτρης Σωτηρίου, Φώτης Σιώτας, Θοδωρής Γκόνης και Κική Μπάκα

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και σκηνοθέτης της «Μήδειας» Θοδωρής Γκόνης, ο χορευτής Δημήτρης Σωτηρίου, η κινησιολόγος Κική Μπάκα, ο μουσικός Φώτης Σιώτας και η βοηθός σκηνοθέτη Κατερίνα Συμεωνίδου ξεναγήθηκαν στον χώρο όπου για έναν μήνα θα «ανθίζουν» ιδιαίτερες μεταξένιες δημιουργίες από την κ. Υψηλάντη και τον κ. Γεωργιάδη (ο οποίος εκτός από τον σχεδιασμό της έκθεσης υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια της «Μήδειας») και έμειναν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη και Παρασκευάς Καρασούλος

Ευκαιρίας δοθείσης, στον «Κήπο από μετάξι» περιηγήθηκαν επίσης ο ποιητής Παρασκευάς Καρασούλος, ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας, η κ. Ντόρα Καλοκάρδη-Καλαντζή και ο εικαστικός και μέλος της ομάδας των σχεδιαστών της MANTILITY Αθανάσιος Πάπαρης.

Η βραδιά κύλησε «απαλά» σαν… μετάξι, με κρασί, εκλεκτές γεύσεις που ετοίμασε ειδικά ο σεφ του Imaret και πολλή συζήτηση για θέατρο, εικαστικά, αισθητική, σχέδιο και, τι άλλο, μαντίλια!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη βραδιά

Ντόρα Καλοκάρδη-Καλαντζή και Θοδωρής Γκόνης
Μιχάλης Λυχούνας και Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη

Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη και Παρασκευάς Καρασούλος
Άννα Μισσιριάν, Φώτης Σιώτας, Ανδρέας Γεωργιάδης, Κική Μπάκα, Δημήτρης Σωτηρίου και Κατερίνα Συμεωνίδου

Αθανάσιος Πάπαρης, Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη και Ανδρέας Γεωργιάδης

Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη και Παρασκευάς Καρασούλος

Ανδρέας Γεωργιάδης, Άννα Μισσιριάν και Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη