Imaret: Ο «Κήπος από μετάξι» άνοιξε και επίσημα για το κοινό [φωτογραφίες]

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην επίσημη έναρξη της έκθεσης δημιουργιών της MANTILITY στον χώρο του Μεστζίτ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Αυγούστου 2020 η επίσημη έναρξη της έκθεσης «Κήπος από μετάξι» που θα φιλοξενείται στο Imaret της Καβάλας για έναν περίπου μήνα και η οποία περιλαμβάνει μεταξωτά μαντίλια-δημιουργίες της MANTILITY τα οποία εκτίθενται στον χώρο του Μεστζίτ.

Την έκθεση, σε επιμέλεια της ιδρύτριας της MANTILITY Βασιλικής-Ζαφειρίας Υψηλάντη και σχεδιασμό του εικαστικού-σκηνογράφου Ανδρέα Γεωργιάδη, διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο MOHA [διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας εδώ].

Ο «Κήπος από μετάξι» προβάλλει τις δημιουργίες 19 Ελλήνων σχεδιαστών που έχουν αποτυπωθεί σε 100% μεταξωτά μαντίλια που παράγονται στο Σουφλί και τα οποία «ίπτανται» στον θόλο του Μεστζίτ «υπομνηματίζοντας την αιθέρια διάσταση του υλικού και του άυλου, ανακαλώντας ιστορίες και συνομιλώντας με τον χώρο και τον χρόνο».




Το βράδυ της Τρίτης 25 Αυγούστου 2020, από τις 20:00 έως τις 23:00, πλήθος κόσμου βρέθηκε στον ιστορικά φορτισμένο χώρο του Imaret για το επίσημο «άνοιγμα» της έκθεσης «Κήπος από μετάξι» και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε αυτήν από την επιμελήτρια κ. Υψηλάντη, τον σχεδιαστή κ. Γεωργιάδη αλλά και την ιδιοκτήτρια του Imaret Άννα Μισσιριάν.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής, o πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης, ο ποιητής και στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης, οι θεατρικοί συγγραφείς Αντώνης & Κωνσταντίνος Κούφαλης, ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας, η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Καλαντζή, Ντόρα κ.ά.

Για το επίσημο «άνοιγμα» του «Κήπου» της MANTILITY ανέβηκαν στο Imaret και μερικοί από τους σχεδιαστές, δημιουργίες των οποίων εκτίθενται στο Μεστζίτ στους μεταξωτούς «καμβάδες», όπως ο κεραμίστας Κώστας Καρακίτσος, ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Φυντάνης, ο γραφίστας Μιχάλης Τουμανίδης και η αρχιτέκτονας Χριστίνα Μόσχου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Γιώργος Τσιακίρης, σηροτρόφος τρίτης γενιάς, στην πρότυπη μονάδα του οποίου στο Σουφλί φτιάχνονται τα 100% μεταξωτά υψίστης ποιότητας μαντίλια της MANTILITY.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

*Φωτογραφίες: Θανάσης Σοφιανός