Cosmopolis 2020: Ο «λόγος» στις μουσικές του κόσμου [φωτογραφίες]

Σε νέο χώρο και ξεπερνώντας τις δυσκολίες τις εποχής, το Φεστιβάλ ξεκίνησε να «σερβίρει» το κυρίως μουσικό μενού στο πάρκο Φαλήρου

Σε μια δύσκολη εποχή με περιορισμούς και ανασφάλειες λόγω COVID-19 το Φεστιβάλ Cosmopolis επιβίωσε, άλλαξε χώρο, αλλά όχι στόχο: Η αγωγή της ψυχής μέσω της μουσικής διέπει μόνιμα την «ταυτότητά» του.

Τρανή απόδειξη η έναρξη του κυρίως «μενού» το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2020 στο πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα, με «Αρμενία-Πόντος», κατά κόσμον Haig Yazdjian από την Αρμενία και το μουσικό σχήμα Argatia με τον Αλέξανδρο Παρχαρίδη από τη μία και The Dreamers από την άλλη, συνετέθη ένα εξαιρετικό μουσικό μωσαϊκό.

Σε μια άλλη γωνιά το CosmoYouthRadio έδινε τον δικό του παλμό μέσα από μια διαδραστική διαδικασία, όπου δίνονταν ο λόγος στο κοινό, στην Καβάλα, χωρίς σκηνοθεσία, μόνο με αυθορμητισμό και δημιουργικό αυτοσχεδιασμό.

Και όλα αυτά τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας, με τη μάσκα να μην είναι ικανή να αναχαιτίσει τη διάθεση του κόσμου να πάρει μια μουσική ανάσα.