Το Cosmopolis έδωσε «ζωή» στο κτίριο της Δημοτικής Καπναποθήκης [βίντεο]

Φαντασμαγορικό θέαμα στην πλατεία Καπνεργάτη καθ' όλη τη διάρκεια του CosmoWorld - Δείτε βίντεο από την «πρεμιέρα»

Ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2020 το τετραήμερο του CosmoWorld, της δεύτερης ενότητας εκδηλώσεων του Cosmopolis 2020, του φεστιβάλ που φέτος «δοκιμάζεται» και αναμετριέται με τον ίδιο του τον εαυτό αλλά και, πάνω απ’ όλα, με την πανδημία του κορονοϊού.

Μία από τις νέες προτάσεις του φετινού Cosmopolis είναι και το CosmoLights το οποίο κατάφερε να προσελκύσει δεκάδες συμμετοχές καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο [διαβάστε περισσότερα εδώ] αλλά και το ενδιαφέρον των Καβαλιωτών που «γέμισαν» την πλατεία Καπνεργάτη -τηρώντας πάντα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά ορίζονται από την Πολιτεία- για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα,

Δημιουργικοί σχεδιαστές από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να λάβουν μέρος στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Projection Mapping στην Ελλάδα, προκειμένου να συνδέσουν την ιστορία και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας με ένα μοναδικό θέαμα.

Το CosmoLights θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου του φεστιβάλ και η ώρα έναρξης είναι 20:30. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020,  τελευταία ημέρα της ενότητας CosmoWorld.

Δείτε βίντεο από το CosmoLights της πρώτης μέρας: