Ο Μητροπολίτης Στέφανος στη «μεταξένια» έκθεση του Imaret [φωτογραφίες]

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την έκθεση δημιουργιών της MANTILITY που φιλοξενείται στο μνημείο-ξενοδοχείο της Καβάλας

Ως είναι γνωστό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου μετέχει ενεργά, όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν, στην κοινωνική ζωή της περιοχής, δίνοντας το «παρών» αλλά και την ενεργό συμμετοχή σε πλήθος κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Την περασμένη εβδομάδα οι συντελεστές της έκθεσης «Κήπος από μετάξι» [διαβάστε περισσότερα για την έκθεση πατώντας εδώ και εδώ] με δημιουργίες της γκαλερί μεταξωτών μαντιλιών της MANTILITY είχαν τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούν τον κ. Στέφανο στο ιστορικά φορτισμένο μνημείο-ξενοδοχείο της Καβάλας.

Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος, Ζήσης Α. Βαπορίδης, Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη, Άννα Μισσιριάν

Η ιδιοκτήτρια του Imaret και πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου MOHA Άννα Μισσσιριάν και η ιδρύτρια της MANTILITY και επιμελήτρια της έκθεσης Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη ξενάγησαν τον κ. Στέφανο στον χώρο του Μεστζίτ όπου «ίπτανται» τα μεταξωτά μαντίλια της καβαλιώτικης εταιρίας σε σχεδιασμό του εικαστικού Ανδρέα Γεωργιάδη, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ να δηλώνει την ευαρέσκειά του για την αρτιότητα του αισθητικού αποτελέσματος του όλου εγχειρήματος εν γένει και της έκθεσης ιδιαιτέρως.

«Στο κέντρο όλων των ωραίων πραγμάτων της ζωής είναι ο άνθρωπος. Χωρίς αυτόν, τίποτε δεν θα ήταν εφικτό, τίποτε δεν θα είχε νόημα», σημείωσε ο κ. Στέφανος, δίνοντας τα συγχαρητήρια στους συντελεστές της έκθεσης.

Άννα Μισσιριάν, Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη, Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος

Το «παρών» κατά την επίσκεψη του κ. Στέφανου στο Imaret έδωσε και ο συγγραφέας-ιστορικός ερευνητής Ζήσης Α. Βαπορίδης.

Ζήσης Α. Βαπορίδης, Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος