Lazy Dot DJ Set από το Φρούριο: Χορευτική μουσική από το ψηλότερο σημείο της Καβάλας [βίντεο]

Ο Καβαλιώτης DJ «παίζει» για όλο τον κόσμο από την «ακρόπολη» της Καβάλας

ΟLazy Dot a.k.a Σπύρος Φασέγκας, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη της Καβαλά, Ελλάδα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και πιο συγκεκριμένα με το ραδιόφωνο. Ο Lazy Dot στην ηλικία των 18 μετέφερε την έδρα του στην πόλη του Ρεθύμνου οπού και σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Ακουστική.

Η μουσική ποτέ δεν σταμάτησε να είναι το κύριο πάθος του, έτσι ξεκίνησε να παίζει μουσική σε διαφορά bars και clubs της περιοχής. Το 2009 ξεκίνησε το residency του σε ένα από τα πιο δημοφιλή venues του νησιού (Ice Club) οπού και έμεινε εκεί για 5 χρόνια. Με πολλές ώρες πίσω από τα decks και πολύ πάθος για τη μουσική, αποφασίζει να αλλάξει εντελώς το μουσικό του ύφος και ετοιμάζει βαλίτσες για Αγγλία.

Το 2015 φτάνει στην πόλη του Λονδίνου όπου και ξεκινάει ένα καινούργιο μουσικό ταξίδι. Δυο χρόνια αργότερα αποφασίζει να πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό του Beatport (Beats in School) ο οποίος συνδιοργανώνεται από το διάσημό Dj & Producer Yousef. Kερδίζει τη δεύτερη θέση και του δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστεί με το Beatport, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο, ως  Brand Ambassador.

Photo: Loft Studio

Απο το 2017 εως και σήμερα ο Lazy Dot αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του στο studio του και προσπαθεί να βρει την τέλεια συνταγή για να δημιουργήσει τον προσωπικό του ήχο. Τα τελευταία 2 χρονιά έχει κάνει αρκετές κυκλοφορίες σε διάφορες δισκογραφικές εταιρίες καθώς και διάφορα self-release κομμάτια τα οποία μπορείτε να βρείτε στο Spotify.

Λίγο πριν τη πανδημία του κορονοϊού, ο Lazy Dot είχε κλείσει κάποιες εμφανίσεις στο Λονδίνο οι οποίες και ακυρώθηκαν λόγω της κατάστασης. Τον Αύγουστο του 2020 και μετα από πολλούς δημιουργικούς μήνες στο studio του αποφάσισε να κάνει ένα ιδιαίτερο μουσικό βίντεο το οποίο θα αναδείκνυε την μοναδική ιστορική και αρχιτεκτονική ομορφιά της πόλης που γεννήθηκε. Έτσι λοιπόν, γυρνάει στη γενέτειρά του και βιντεοσκοπεί ένα μοναδικό σετ ηλεκτρονικής μουσικής από το ομορφότερο μνημείο της Καβάλας.

Το μέλλον είναι αρκετά δύσκολο, όπως είναι γνωστό, ο χώρος των events είναι από τους χώρους οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο. Σχετικά με τις μελλοντικές κυκλοφορίες του, έχει ήδη υπογράψει δυο remix τα οποία θα κυκλοφορήσουν τέλος Οκτωβρίου 2020 και κάποιες συνεργασίες οι οποίες είναι στα σκαριά. Όσον αφορά τις σπουδές του, έχει ήδη παραδώσει τη διπλωματική εργασία του και περιμένει την ορκωμοσία για το μεταπτυχιακό του με θέμα «Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος».