Στην Καβάλα ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού [φωτογραφίες]

Ο Νίκος Γιατρομανωλάκης συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας και επισκέφτηκε τη Μεγάλη Λέσχη, τη Δημοτική Καπναποθήκη το κτίριο του ΕΟΚ και τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νίκο Γιατρομανωλάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τη συνεργάτιδα του, Ορσία Σοφρά, υποδέχτηκαν την Κυριακή (27/9) στο δημαρχιακό μέγαρο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Πεφάνης και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού, Γιάννης Ιακωβίδης και Απόστολος Μουμτσάκης αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης παραμονής του στην περιοχή μας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Μεγάλη Λέσχη, τη Δημοτική Καπναποθήκη και το κτίριο του ΕΟΚ και να ενημερωθεί τόσο για την προσπάθεια αξιοποίησης των παλιών κτιρίων και των εγκαταλειμμένων καπναποθηκών, όσο και για το περιεχόμενο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στον Δήμο Καβάλας.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης αναγνώρισε την ανάγκη ουσιαστικής εκμετάλλευσης των κτιριακών αποθεμάτων που φιλοξενεί η Καβάλα και άφησε να φανεί ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε απόπειρα αλλαγής του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου, ενώ υποσχέθηκε να στηρίξει τις δράσεις του ανανεωμένου Φεστιβάλ Cosmopolis, μετά τη διεξοδική συζήτηση που είχε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Άλκη Ζοπόγλου.

Τέλος, ο κ. Γιατρομανωλάκης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Κοσμά Χαρπαντίδη, για τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο εν λόγω φορέας και ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Θοδωρή Γκόνη.