Ένα τραγούδι γεμάτο συναίσθημα για ένα σήριαλ που «αγκάλιασε» την Καβάλα [βίντεο]

Το τραγούδι τίτλων του σήριαλ «Ήλιος» σε σύνθεση του Ηλία Μακρίδη, στίχους της Ντέπυς Χατζηκαμπάνη και με την ερμηνεία του Χρήστου Μάστορα κερδίζει μια θέση ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της σειράς του Αντ1

Το σήριαλ «Ήλιος» το οποίο μεταδίδεται από την τηλεόραση του Αντ1 «έβγαλε» και έναν ακόμη πρωταγωνιστή, πέρα από τους γνωστούς ηθοποιούς οι οποίοι συμμετέχουν και την Καβάλα στην οποία πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων. Ο λόγος για το τραγούδι τίτλων της σειράς «Πιάσε απ’ το χέρι τη ζωή (Ψυχής κλωστή)» σε σύνθεση του Ηλία Μακρίδη, στίχους της Ντέπυς Χατζηκαμπάνη και με την ερμηνεία του Χρήστου Μάστορα.

Το τραγούδι -μια συγκινητική «ωδή» στην αγάπη και στον έρωτα– εμπεριέχεται στον δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «…όταν έκανα ευχές» του συνθέτη-τραγουδοποιού Ηλία Μακρίδη στον οποίο συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες., φτιάχνοντας ένα εξαιρετικό μουσικό «ψηφιδωτό».

Η Φωτεινή Βελεσιώτου σε ένα μοναδικό ντουέτο με τον Μάνο Ξυδούς στο τραγούδι που ταξιδεύει στον χωροχρόνο «Με τα μάτια των τσιγγάνων», ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δωρικός όπως πάντα, σε ένα τραγούδι με παραδοσιακές ρίζες, ο Μάνος Ξυδούς, ο καλλιτεχνικός νονός του Ηλία, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, σε ένα τραγούδι για τα Χριστούγεννα που τόσο αγαπούσε ο Μάνος, ο Κώστας Παρίσσης που μοιράστηκε με τον Ηλία μια «Προσευχή για τον Μάνο» για τον καλό τους φίλο, Μάνο Ξυδούς, ο ταλαντούχος Rous με το χαρούμενο, νοσταλγικό reggae τραγούδι «Ήμασταν στην ίδια τάξη» που μαζί με τον Ηλία «συνομιλούν» με παλιούς συμμαθητές και παιδικές αγάπες και φυσικά ο Μπάμπης Στόκας, όπου μετά το «Βγές στο μπαλκόνι να δεις» και το «Μ’ όποια νά’ναι» ερμηνεύει μοναδικά το νέο κοινό τους τραγούδι «Ανθίζουν τ’ άστρα».

Ο Ηλίας Μακρίδης ξεδιπλώνει το συνθετικό του ταλέντο για άλλη μια φορά σε αυτήν την ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και στο συγκινητικό τραγούδι αφιερωμένο στον γιο του το οποίο έγραψε και ερμηνεύει σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου «Χρόνια πολλά σου εύχομαι αγόρι μου» απευθύνεται σε όλους τους γονείς ή σε όσους έχουν γονείς, αναλόγως από ποια «μεριά» θα το δεις, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια πολύ προσωπική του στιγμή.

Στον δίσκο συμμετέχουν σε 3 τραγούδια και οι «Βιτρώ», το πρώην συγκρότημα του Ηλία Μακρίδη. Σε 2 από αυτά έχει γράψει λόγια ο Ηλίας Μακρίδης, αγγίζοντας ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, όπως αυτό με τον τίτλο «Απλά συγγενείς».

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο το «Πιάσε απ’ το χέρι τη ζωή (Ψυχής κλωστή)»