ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Στις 21 Νοεμβρίου 2020 ανεβαίνει –επιτέλους– ο «Γυάλινος Κόσμος»

Μετά από δύο αναβολές –ελέω κορονοϊού– η νέα παράσταση του Θοδωρή Γκόνη δίνει νέο «ραντεβού» με το θεατρικό κοινό

Το πρώτο σπουδαίο δράμα του Τένεσι Ουίλιαμς και αυτό που αντικατοπτρίζει περισσότερο από κάθε άλλο πτυχές της αληθινής ζωής του συγγραφέα, είναι η «νέα» παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας η οποία «ταλαιπωρήθηκε» ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού…

Ο «Γυάλινος κόσμος» σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Γκόνη επρόκειτο να ανέβει αρχικά τον περασμένο Μάρτιο, με την πρεμιέρα να αναβάλλεται δύο φορές λόγω της επιβολής του μέτρου της «καραντίνας». Και νά που τώρα ήρθε η ώρα να ανέβει η παράσταση στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη διεύθυνση του Θεάτρου, ο «Γυάλινος κόσμος» θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020.

Για την παράσταση

Στην οικογένεια του Γυάλινου κόσμου συναντάμε την αποσύνθεση ενός ολόκληρου κόσμου. Η μητέρα, Αμάντα, ξεπεσμένη καλλονή, γυρίζει αδιάκοπα στη θύμηση της νιότης της, όταν ήταν μια «κοσμική δεσποινίς» και έχει δημιουργήσει μια σχέση εξάρτησης με τα παιδιά της, την ανάπηρη Λάουρα που ζει απομονωμένη, εγκλωβισμένη στο ονειρικό κέλυφος του γυάλινου θηριοτροφείου της και τον Τομ, που τρυπώνει στους κινηματογράφους για να ζήσει τις περιπέτειες των άλλων.

Όλοι τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη «φυλακή του εαυτού τους», πλάθουν έναν δικό τους φανταστικό κόσμο, ένα μυθικό παρελθόν, ένα ψεύτικο παρόν, φοράνε μια μάσκα και προσπαθούν να κάνουν και τους άλλους να την πιστέψουν. Όταν στη ζωή τους εμφανιστεί ο Τζιμ, υποψήφιος γαμπρός για τη Λάουρα, ο εύθραυστος γυάλινος κόσμος τους καταρρέει.

Οι συντελεστές

Μετάφραση: Νίκος Σπάνιας
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικό/Κοστούμια/Μουσική επιμέλεια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Επιμέλεια κίνησης: Δημήτρης Σωτηρίου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλλα Καζάζη, Ελένη Μαβίδου, Θανάσης Ρέστας, Κωνσταντίνος Λιάρος.

*Φωτογραφίες από τις πρόβες-Θανάσης Σοφιανός