Ο Πολιτισμός της Καβάλας στο «τραπέζι» της συζήτησης. Μια διαδικτυακή συνάντηση, «ανοιχτή» σε προτάσεις

Ένα συμμετοχικό εργαστήριο απευθύνει κάλεσμα σε επαγγελματίες αλλά και φορείς του Πολιτισμού - Διαβάστε πώς μπορείτε να συμμετέχετε

ΟΔήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προσκαλούν σε ένα «Συμμετοχικό εργαστήριο για τον πολιτισμό στον Δήμο Καβάλας» που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom) τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 από τις 16:00 έως και τις 20:00.

Γνωρίζεις το πολιτιστικό περιβάλλον της πόλης σου; Θέλεις να μοιραστείς τις δικές σου προτάσεις για τη βελτίωσή του;

Το πλαίσιο

Επαγγελματίες και φορείς του Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας συναντιούνται, συζητούν και συνδιαμορφώνουν κατευθύνσεις για τον πολιτισμό στην πόλη με σκοπό τη δημιουργία μιας ενεργής πολιτιστικής κοινότητας.

Βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι να συμμετάσχουν εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, επαγγελματίες της δημιουργικής βιομηχανίας όπως γραφίστες, web developers, εκδότες, κινηματογραφιστές, βιβλιοδέτες, διακοσμητές, σχεδιαστές ρούχων κ.ά., αλλά και καλλιτέχνες όπως εικαστικοί, ζωγράφοι, κεραμίστες, φωτογράφοι, graffiti artists, comic artists, ηθοποιοί, φοιτητές σχολών καλών τεχνών, σκηνογράφοι, χορευτές και χορογράφοι, μουσικοί και επαγγελματίες πολιτιστικής διαχείρισης και τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών κλπ.

Το «παρών» στη διαδικτυακή συνάντηση αναμένεται να δώσει τόσο ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης.

Οι στόχοι του εργαστηρίου

  • Η συνάντηση μεταξύ επαγγελματιών του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα, των ανεξάρτητων φορέων και ομάδων πολιτών που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό από τη μία, και θεσμικών φορέων και στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης από την άλλη.
  • Η αξιολόγηση της διακυβέρνησης του πολιτισμού στην Καβάλα με βάση το κείμενο Πολιτισμός 21: Δράσεις.
  • Η ανάδειξη προτεραιοτήτων αναφορικά με την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως βασικού πυλώνα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας (ΣΒΑΑ).
  • Η συνδιαμόρφωση προτάσεων για την πολιτιστική πολιτική στον Δήμο Καβάλας με σκοπό την καλύτερη δυνατή και βιώσιμη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των δημιουργικών δράσεων πολιτισμού των επαγγελματιών και φορέων της πόλης.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του πολιτισμού και του δημιουργικού τομέα καθώς και εκπροσώπους από συλλόγους, ομάδες πολιτών, ΜΚΟ, θεσμικές ομάδες, δημόσιους φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε;

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή. Λίγες μέρες μετά την εγγραφή σας, θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος για την πρόσβαση στο διαδικτυακό εργαστήριο.

Εγγραφείτε ηλεκτρονικά πατώντας εδώ

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Urban Kavala και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΣΒΑΑ του Δήμου Καβάλας στο facebook και το instagram.

Το εργαστήριο αποτελεί παραδοτέο της πράξης «Ενέργειες δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας», υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πληροφορίες και ερωτήσεις: +30 2510 831388, εσ.2 & [email protected]