Ο Κοσμάς Χαρπαντίδης καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα με αφορμή την «υπόθεση Μπάκα»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας καλεί σε «συστράτευση» απομόνωσης του κιτρινισμού και του χυδαίου αυριανισμού συγκεκριμένου ΜΜΕ «που σπιλώνει καριέρες, διαγράφει προσωπικότητες, συκοφαντεί και εξυβρίζει...»

Για άδικη επίθεση με Fake News και συκοφαντική δυσφήμιση που δέχθηκε ο ίδιος με αφορμή τη «δήθεν κλήση σε απολογία» του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Κρίστοφερ Μπάκα κάνει λόγο ο Κοσμάς Χαρπαντίδης σε νέα του γραπτή δήλωση που δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής 14 Μαρτίου 2021.

Ο δικηγόρος, συγγραφέας και πρόεδρος του ΔΩΚ επανέρχεται μετά τις γραπτές ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής [διαβάστε τις πατώντας εδώ], αυτήν τη φορά σε έναν πιο προσωπικό τόνο, απευθυνόμενος στην κοινωνία της Καβάλας μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook.

Ο Κοσμάς Χαρπαντίδης για μία ακόμη φορά αναφέρεται στη συκοφάντηση που έχει δεχθεί ως απόρροια «κίτρινων» δημοσιευμάτων τα οποία, δυστυχώς, έσπευσαν να υιοθετήσουν άκριτα και δίχως να επικοινωνήσουν μαζί του και θεσμικοί παράγοντες της πόλης.

Ο κ. Χαρπαντίδης υπογραμμίζει ότι οι αγώνες του για τη Δημοκρατία είναι συνεχείς και αδιαπραγμάτευτοι «και ως ενεργός πολίτης και ως μάχιμος δικηγόρος και ως δημιουργός» και καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες της Καβάλας σε συστράτευση «για να αντιπαλέψουμε και να απομονώσουμε τον κιτρινισμό και τον χυδαίο αυριανισμό του συγκεκριμένου ΜΜΕ που σπιλώνει καριέρες, διαγράφει προσωπικότητες, συκοφαντεί και εξυβρίζει αντιπάλους και δημιουργεί φαντασιακούς αντιπάλους, που δήθεν, στη συνέχεια, αντιπαλεύει, ενσπείροντας χολή και παράνοια».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Κοσμά Χαρπαντίδη.

Ας κρατήσουμε το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ όλων μας για την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας και ας εστιάσουμε στην αγωνία όλων μας για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τη διεύρυνσή της…

«Αγαπητοί φίλοι,
εδώ και λίγες μέρες βάλλομαι τελείως άδικα από πολιτικές δυνάμεις που διατείνονται πως έχουν στόχο να προστατεύουν το δίκαιο και την δημοκρατία- και καλά κάνουν- στην περίπτωσή μου όμως λειτούργησαν και λειτουργούν αντίθετα στις διακηρύξεις τους. Παρασυρμένοι από μια συκοφαντική και υβριστική δημοσίευση και χωρίς να κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν και τη θέση του Ωδείου ή έστω την δική μου, πάνω στο υποτιθέμενο «ζήτημα», δημιούργησαν οι ίδιοι τους ζήτημα από το τίποτα, πρόβαλλαν ως γεγονός μια κλήση που δεν έγινε ποτέ, για «απολογία» ενός καθηγητή του Ωδείου, που δεν υπήρξε ποτέ και που δήθεν αποσκοπούσε σε δίωξη πολιτικών φρονημάτων.

Με αφορμή δηλαδή ένα «περιστατικό», που δεν έγινε ποτέ, δημιούργησαν fake news και απόπειρα «δολοφονίας του χαρακτήρα μου», για να εξυπηρετήσει ο καθένας την «προάσπιση της δημοκρατίας», όπως την εννοεί. Αν θέλετε να προστατεύσετε την δημοκρατία, ας συστρατευθούμε, για να αντιπαλέψουμε και να απομονώσουμε τον κιτρινισμό και τον χυδαίο αυριανισμό του συγκεκριμένου Μ.Μ.Ε, που σπιλώνει καριέρες, διαγράφει προσωπικότητες, συκοφαντεί και εξυβρίζει αντιπάλους και δημιουργεί φαντασιακούς αντιπάλους, που δήθεν, στη συνέχεια, αντιπαλεύει, ενσπείροντας χολή και παράνοια.

Κι όμως ξέρατε ότι ψεύδεται και ωρύεται αδίκως, χωρίς λόγο κι όμως δώσατε βάση σε ένα δημοσίευμά του την Τετάρτη (10-03-2021) που καταφερόταν με ψεύδη εναντίον μου (και στο οποίο δεν απάντησα, και γιατί απουσίαζα όλη τη μέρα στη Θεσσαλονίκη για ιατρικούς λόγους και γιατί το δημοσίευμα ήταν άλλη μια περίπτωση κίτρινου τύπου).

Την επόμενη μέρα (11-03-21) δέχτηκα επίθεση από δελτίο τύπου του κυρίου Γιάννη Εριφυλλίδη, που παραλαμβάνοντας την ρυπαρή σκυτάλη, συνεχίζοντας τα ψεύδη και την σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας εναντίον μου, με χαρακτηρίζει «φασιστοειδές» και «κατάπτυστο», που φακελώνω τους εργαζόμενους για τα πολιτικά τους φρονήματα και χρησιμοποιώ μεθόδους Κ.Υ.Π.

Το δελτίο τύπου του κυρίου Εριφυλλίδη το είδα, όταν δημοσιεύτηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης και πριν προλάβω να απαντήσω (υποβλήθηκα σε επέμβαση στο ένα μάτι μου), ακολούθησαν τα δελτία τύπου των κομμάτων. Στον κύριο Εριφυλλίδη απάντησα προσωπικά και σαν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωδείου, ενώ σαν Ωδείο δόθηκαν απαντήσεις και στα κόμματα την Παρασκευή (12-03-2021) και όσοι θέλετε, μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις εδώ και εδώ.

Όμως, φίλοι μου, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου και διερωτώμαι:

Όταν εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας, παρασυρόμενοι από ένα «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα, δεν νοιάζονται για την ΑΛΗΘΕΙΑ και το δεοντολογικό καθήκον τους, πριν θεωρήσουν κάτι ως συμβάν, πριν βεβαιωθούν ότι υπήρξε και συνέβη, πριν διερευνήσουν ή έστω ρωτήσουν, αν πράγματι συνέβη και σπεύδουν να καταγγείλουν πρόσωπα με τα οποία συμπορεύτηκαν, απλώς και μόνο για να εξυπηρετήσουν μια αντιπολιτευτική διάθεση ή ένα στενώς κομματικό και πρόσκαιρο συμφέρον, πόσο προάγουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την οποία όλοι νοιαζόμαστε;

Και αν είναι λυπηρό για έναν νέο άνθρωπο, όπως ο κύριος Γιάννης Εριφυλλίδης, επικεφαλής ενός κοινωνικού ομίλου, να απαξιώνει και υβρίζει, χωρίς αιδώ, έναν συμπολίτη του, που αγωνίζεται και μοχθεί για αυτήν την πόλη και τον πολιτισμό της από το 1983 και εντεύθεν, δεν είναι ακόμα πιο τραγικό έως τρομακτικό να κάνουν επίθεση στον συμπολίτη τους και να τον καταγγέλλουν για καταδικαστέες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και μεθοδεύσεις εκλεγμένοι τοπικοί πολιτικοί και πολιτιστικοί παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα στο παρελθόν στον ΣΦΓΤ και αλλού;

Ο καθηγητής του Ωδείου, του οποίου το όνομα ενέπλεξαν στην υποτιθέμενη δίωξη εναντίον του, γιατί, για την αποκατάσταση της αλήθειας μέχρι σήμερα δεν βγήκε να δηλώσει αν έχει κληθεί σε Απολογία ή όχι;

Από την δική μου πλευρά και την πλευρά του Ωδείου δόθηκαν απαντήσεις, αλλά αναρωτιέμαι θα ανακαλέσουν τις ανυπόστατες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ τους; Θα αποκαταστήσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι, με αυτόν τον τρόπο, συμπορεύονται με τον λασπολόγο και τις μεθόδους του; Ή δεν τους αφορά το πόση ηθική βλάβη μού έχουν προκαλέσει στην τιμή και την υπόληψή μου, με τις άδικες ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ τους;

Οι αγώνες μου για τη Δημοκρατία είναι συνεχείς και αδιαπραγμάτευτοι και ως ενεργός πολίτης και ως μάχιμος δικηγόρος και ως δημιουργός.

Η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή για όλους και όλες- μαθητές και μαθήτριες, γονείς, καθηγητές και καθηγήτριες του Ωδείου- για ΔΙΑΛΟΓΟ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του φορέα τον οποίο υπηρετώ ως πρόεδρος.

Στα θετικά της όλης ιστορίας ίσως μπορεί να λειτουργήσει η προοπτική τα όσα μας ενώνουν να είναι περισσότερα από τα όσα μας χωρίζουν- ως συμπολίτες και ανθρώπους που νοιάζονται για τον Πολιτισμό. Ας κρατήσουμε το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ όλων μας για την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας και ας εστιάσουμε στην αγωνία όλων μας για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τη διεύρυνσή της.

Από την άλλη πλευρά όμως και η άδικη επίθεση σε έναν «θεσμικό» παράγοντα με Fake news και συκοφαντική δυσφήμιση, θεωρώ πως είναι σοβαρή υπόθεση της δημοκρατικής κοινωνίας μας να πάρει θέση εναντίον τους, γιατί είναι νοσηρά φαινόμενα που βλάπτουν όλους και όλες».