Μια «Οδύσσεια» αναζητά την Αλήθεια της: Εξώδικο Λεμπεσόπουλου-Γεωργιάδη σε Πρασσά για συκοφαντική δυσφήμιση

Οι δηλώσεις της πρώην προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας που εξόργισαν τους δύο καλλιτέχνες - Της ζητούν να ανακαλέσει άμεσα, κάνοντας λόγο για «παντελώς ανήθικη, άδικη, συκοφαντική και παράνομη συμπεριφορά»

Στα «απόνερα» της υπόθεσης των διαδικτυακών καταγγελιών κατά του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Καλλιτεχνικού Διευθυντής Θοδωρή Γκόνη [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ], έρχεται να προστεθεί η διαμαρτυρία δύο έγκριτων καλλιτεχνών από την Αθήνα το όνομα των οποίων «ενεπλάκη» στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής κριτικής που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην Καβάλα.

Ο ηθοποιός Άρης Λεμπεσόπουλος και ο ζωγράφος-σκηνογράφος Ανδρέας Γεωργιάδης ζητούν από την πρώην πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη-Πρασσά να ανακαλέσει τα όσα –με αφορμή την, άσχετη κατά τα άλλα, υπόθεση των διαδικτυακών καταγγελιών– ανυπόστατα και ψευδή δήλωσε προ ημερών σε διαδικτυακό ιστότοπο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, η κ. Πρασσά δήλωσε ότι τον Αύγουστο του 2019, ο Θοδωρής Γκόνης ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων αλλά και ως σκηνοθέτης της παράστασης «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας» που είχε παρουσιαστεί στο Καρνάγιο της Καβάλας [διαβάστε περισσότερα για την παράσταση πατώντας εδώ] «πήρε» τη συγκεκριμένη παράσταση και την παρουσίασε στο Καστελόριζο, δίχως την άδεια ή/και την οργανωτική εμπλοκή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Με εξώδικη δήλωσή τους που απέστειλε στην κ. Πρασσά το Δικηγορικό Γραφείο Μανώλης Βονικάκης & Συνεργάτες, οι δύο καλλιτέχνες επισημαίνουν ότι η παράσταση που παρουσιάστηκε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελορίζου ήταν μια εντελώς διαφορετική παράσταση με τίτλο «NOSTOS – Η επιστροφή του Οδυσσέα (NOSTOS – Ulysses’ Return)», γεγονός το οποίο, αν και η κ. Πρασσά το γνωρίζει, εντούτοις άφησε να εννοηθεί στις δηλώσεις της το εντελώς αντίθετο.

Οι κ.κ. Λεμπεσόπουλος και Γεωργιάδης κάνουν λόγο για «παντελώς ανήθικη, άδικη, συκοφαντική και παράνομη συμπεριφορά» εκ μέρους της πρώην προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, συμπεριφορά η οποία «πλήττει βάναυσα την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά» τους και της ζητούν όπως εντός τριών ημερών ανασκευάσει τις αναληθείς δηλώσεις της και προβεί σε δημόσια συγνώμη.