Ο Μιχάλης Αγγελίδης μιλά για τη συνεργασία του με τον Θοδωρή Γκόνη

Ο Καβαλιώτης εικαστικός και σκηνοθέτης καταθέτει την εμπειρία της συνεργασίας του με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Με αφορμή τη «συζήτηση» που όλες τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσαν στην πόλη οι διαδικτυακές καταγγελίες κατά του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Θοδωρή Γκόνη που είδαν το «φως» της δημοσιότητας μέσω του Facebook [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ], ένας Καβαλιώτης εικαστικός και σκηνοθέτης καταθέτει τη δική του εμπειρία.

Ο Μιχάλης Αγγελίδης ο οποίος ζει και δημιουργεί στο Βερολίνο, στέλνει από τη γερμανική πρωτεύουσα μία γραπτή δήλωσή του που αναφέρεται στις συνεργασίες που είχε τόσο με τον θεατρικό οργανισμό της πόλης όσο και, κυρίως, με την Καλλιτεχνικό Διευθυντή, για τον οποίο σημειώνει ότι «η γενναιοδωρία του υπήρξε καταλύτης», ενώ υπογραμμίζει ότι του πρόσφερε «ιδανικές συνθήκες εργασίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Μιχάλη Αγγελίδη.

«Αυτές τις μέρες που στην Καβάλα γίνεται κουβέντα για τον Θοδωρή Γκόνη, νιώθω την ανάγκη να πω κι εγώ την εμπειρία μου από την συνεργασία μου μαζί του.

Γνωρίζω προσωπικά τον Θοδωρή Γκόνη από το 2015. Παρακολουθούσα την εργασία του στο Φεστιβάλ Φιλίππων ήδη από την πρώτη της χρονιά και αργότερα και στο ΔΗΠΕΘΕ. Γι’ αυτό και όταν αποφάσισα να εκτεθώ καλλιτεχνικά θεώρησα ότι ήταν ο άνθρωπος στον οποίο θα μπορούσα να παρουσιάσω την εργασία μου και πιθανόν να την αφουγκραστεί. Όπως και έγινε.

Η πρώτη παράσταση που σκηνοθέτησα φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ εκείνη την χρονιά. Η πρώτη αυτή καλλιτεχνική επικοινωνία έφερε μια δεύτερη, αυτήν τη φορά με δική του πρωτοβουλία. Με κάλεσε να φτιάξω μια παράσταση για το Φεστιβάλ των Φιλίππων, χωρίς να μου πει το παραμικρό για το τι ή το πως θα έπρεπε να είναι. Η γενναιοδωρία του υπήρξε καταλύτης στο να του προτείνω επόμενες εργασίες μου, τις οποίες με θέρμη κάθε φορά υποστήριζε.

Η τελευταία μου παραγωγή στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας δύο χρόνια πριν φύγω από την Ελλάδα για να συνεχίσω τις σπουδές μου, μου έδωσε την ευκαιρία να καλέσω στην πόλη σημαντικούς για την εργασία μου συνεργάτες και να δουλέψουμε αναπόσπαστοι για έναν μήνα στο θέατρο, με τεχνικούς παρόντες στις πρόβες και με πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία. Αυτή για εμένα είναι μια ιδανική συνθήκη εργασίας.

Ο Θοδωρής Γκόνης με εμπιστεύθηκε καλλιτεχνικά, μου έδωσε χώρο και ευκαιρίες για να εργαστώ όπως θα ήθελα ή θα έπρεπε να εργάζομαι.

Για τον τρόπο του, του είμαι ευγνώμων».

Μιχάλης Αγγελίδης
Βερολίνο, 22 Μαρτίου 2021