Η Καβάλα του Πολιτισμού ανεβάζει «στροφές»: Η ώρα των ανακοινώσεων για Φεστιβάλ Φιλίππων και Cosmopolis

Διοργανωτές και καλλιτεχνικοί διευθυντές των δύο θεσμών αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να παρουσιάσουν αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν από τις αρχές Ιουλίου

Ένα «δυνατό» πολιτιστικό καλοκαίρι ετοιμάζεται στην Καβάλα, με τους δύο κυριότερους θεσμούς, το ιστορικό Φεστιβάλ Φιλίππων και το ανανεωμένο Cosmopolis να έχουν ετοιμάσει ένα «γεμάτο» πρόγραμμα που θα «καλύψει» πολιτιστικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν τόσο τους Καβαλιώτες όσο και τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των δύο θεσμών αναμένεται να προσκαλέσουν τα ΜΜΕ σε συνεντεύξεις Τύπου για να παρουσιάσουν και επίσημα το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ήδη έχει καταρτιστεί.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης

64ο Φεστιβάλ Φιλίππων με σύνθημα «Σολωμός»

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Γκόνης θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα της 64ης διοργάνωσης του ιστορικού θεσμού ο οποίος φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, είναι αφιερωμένο στον εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό.

Η «πρώτη» του Φεστιβάλ Φιλίππων 2021 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. «Ποδαρικό» θα κάνει το Εθνικό Θέατρο με τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Στον ίδιο χώρο, μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν πάνω από 10 παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας, αττικής κωμωδίας, κλασικού ρεπερτορίου αλλά και μια μεγάλη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Η δεύτερη «έδρα» του Φεστιβάλ για το καλοκαίρι θα είναι το Φρούριο Καβάλας, εκεί όπου αναμένεται να ανέβουν επτά θεατρικές παραστάσεις, ενώ ο «κορμός» των εκδηλώσεων θα έχει τίτλο «Διονύσιος Σολωμός: Ύμνος εις την Ελευθερίαν» και θα περιλαμβάνει 14 παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία εντός της πόλης της Καβάλας με αναλόγια, περφόρμανς, αναγνώσεις και θεατρικές παραστάσεις που «εστιάζουν» στο έργο του εθνικού μας ποιητή.

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ Cosmopolis Άλκης Ζοπόγλου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Παναγιώτης Αγγελίδης

Το Cosmopolis 2021 ανοίγει «σπιτικά» και έπεται συνέχεια…

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Παναγιώτης Αγγελίδης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Άλκης Ζοπόγλου θα παρουσιάσουν στους δημοσιογράφους το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της πρώτης ενότητας του Cosmopolis με τίτλο CosmoHome.

Κάθε Πέμπτη στις 21:00, από τις 8 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2021, θα πραγματοποιούνται τρεις παράλληλες «σπιτικές» συναυλίες σε αναπάντεχα σημεία της χερσονήσου της Παναγίας, ενώ λίγο πριν, στις 19:30, μουσικά σχήματα θα «καλωσορίζουν» τους επισκέπτες του Cosmopolis με μία συναυλία στον Άγιο Νικόλαο.

Επίσης, πάντα στο πλαίσιο της ενότητας CosmoHome, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας και το Lucy Art Residency.

Το Cosmopolis 2021 όμως δεν τελειώνει εκεί, αλλά θα ακολουθήσει τόσο η ενότητα CosmoWorld με πλήθος εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο 26-29 Αυγούστου όσο και η ενότητα CosmoClassical τον ερχόμενο Νοέμβριο και Δεκέμβριο.