Pia Ulin: Η «φωτογράφος του φωτός» στη χερσόνησο της Παναγίας

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, το Σουηδικό Σπίτι στην Καβάλα και το Σουηδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα παρουσιάζουν το έργο της ως φωτογράφου εσωτερικού χώρου και αρχιτεκτονικής

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, το Σουηδικό Σπίτι στην Καβάλα και το Σουηδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα παρουσιάζουν το φωτογραφικό έργο της Pia Ulin. Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 στις 21:00, στην αυλή του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου στη χερσόνησο της Παναγίας.

Η φωτογράφος Pia Ulin θα παρουσιάσει τη δουλειά της ως φωτογράφος εσωτερικού χώρου και αρχιτεκτονικής, ταξιδεύοντας στον κόσμο. Η διάλεξη αφορά κυρίως στην εσωτερική και αρχιτεκτονική φωτογραφία, στους χώρους, στη σύνθεση και στο φως. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικό

Η Pia Ulin, γεννημένη το 1965 στο Sundsvall της Σουηδίας, εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος για περισσότερα από 20 χρόνια. Συνεργάζεται με συντακτικούς και εμπορικούς πελάτες, εστιάζοντας κυρίως στον τρόπο ζωής, “life style” και στους εσωτερικούς χώρους. Φωτογραφίζει επίσης για βιβλία και διάφορα πρότζεκτ καλλιτεχνών.

Σπούδασε στο Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μετά από αυτό ξεκίνησε τη ζωή της ως επαγγελματίας φωτογράφος και εργάστηκε κυρίως στη Σκανδιναβία και στην Ευρώπη. Το 2012 επέκτεινε το έργο της στις ΗΠΑ και έζησε τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Λος Άντζελες, ενώ αργότερα επέστρεψε στη Σουηδία.

Είναι συνεργάτης στο πρακτορείο Στοκχόλμης LinkDeco. Η Ulin κέρδισε φήμη στην αρχή της καριέρας της χρησιμοποιώντας μόνο φως της ημέρας, δίνοντας στις εικόνες της μια ζεστή και φυσική πινελιά που συχνά σχετίζεται με τη σκανδιναβική αισθητική. Οι εμπορικοί πελάτες της περιλαμβάνουν τους H&M Home, West Elm, Ikea, Sonos, Cath Kidson και Anthropologie. Έχει συνεργαστεί με μια ποικιλία στυλιστών και διεθνών εκδόσεων εσωτερικών χώρων, όπως οι Dwell, Kinfolk, Residence και Elle Decoration.

Έχει επίσης ασχοληθεί με διάφορα βιβλία, όπως το Fritidshuset (Byggförlaget) και το Nesting, μια συνεργασία με την καλλιτέχνη και στιλίστα Cilla Ramnek, που εκδόθηκε από τους Ulin και Ramnek. Monochrome Home με τη Hilary Robertson (Ryan, Peters & Small), το Kinfolk Home (Kinfolk) και το βιβλίο Colorful with Lotta Agaton, που εκδόθηκε από τους Ulin και Agaton. Το τελευταίο της βιβλίο είναι ένα δικό της έργο με τίτλο “This must be the place”.

Περισσότερες πληροφορίες για την καλλιτέχνη μπορείτε να  βρείτε εδώ.