Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Θοδωρής Γκόνης «περπάτησαν» μαζί στους «δρόμους» του Πολιτισμού [φωτορεπορτάζ]

Με «όχημα» το Φεστιβάλ Φιλίππων, τον Διονύσιο Σολωμό και τους στίχους των τραγουδιών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή υπό τη «σκιά» του αρχαίου θεάτρου

Το ραντεβού είχε «κλειστεί» από καιρό και μάλιστα είχε ζητηθεί προσωπικά από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου· η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέρες πριν την επίσκεψή της στην Καβάλα, είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρή Γκόνη

Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021, μετά την ξενάγησή της στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη [παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη και του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη], η κ. Σακελλαροπούλου συνάντησε τον κ. Γκόνη στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου.

Από εκεί, η Πρόεδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής περπάτησαν μέχρι το Καφέ «Προσκήνιο» στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου όπου είχαν μία εκ βαθέων συζήτηση –και επί προσωπικού– η οποία κράτησε αρκετά πέραν του προγραμματισμένου χρόνου που όριζε το «πρωτόκολλο»…

Η κ. Σακελλαροπούλου ήταν από πριν πολύ καλά ενημερωμένη τόσο για την υπέρ-εξηντάχρονη ιστορία του Φεστιβάλ Φιλίππων όσο και για το φετινό πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σκέλος των εκδηλώσεων που «σκύβει» επάνω στον Διονύσιο Σολωμό, επισημαίνοντας το πόσο σημαντικό είναι ένα τόσο σημαντικό φεστιβάλ να εντάσσει στο πρόγραμμά του τόσο αξιόλογες δράσεις για το έργο του εθνικού μας ποιητή.

Ο κ. Γκόνης ενημέρωσε ενδελεχώς την κ. Σακελλαροπούλου για την πορεία, τους στόχους και το όραμα του Φεστιβάλ Φιλίππων των τελευταίων ετών που ο ίδιος βρίσκεται στο «τιμόνι» του ιστορικού θεσμού, ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε και στην προσωπική πορεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στη συγγραφή και τη στιχουργική, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γνωρίζει πολύ καλά και το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα που «μετράει» μία πλούσια συγκομιδή 40 ετών.

Ο Θοδωρής Γκόνης προσκάλεσε και επίσημα την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δώσει το «παρών» σε κάποια από τις μελλοντικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων με την ίδια να την αποδέχεται με μεγάλη χαρά.

Στο τραπέζι του «Προσκηνίου», λίγο αργότερα, παρακάθισαν ο σύντροφος της κ. Σακελλαροπούλου, Παύλος Κοτσώνης, και ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης ο οποίος παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το προωθητικό υλικό του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το ίδιο βράδυ, ο Θοδωρής Γκόνης έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

«Με γενναιοδωρία χρόνου μέσα σε ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα της επίσκεψης της στην Καβάλα η ΠτΔ μας επισκέφτηκε στους Φιλίππους και ζήτησε να μιλήσουμε για το Φεστιβάλ. Πολύ τιμητικό και συγκινητικό για μας που γνώριζε την πορεία μας, την ιστορία του ΦΦ,το φετινό μας αφιέρωμα στην «ανάγνωση» του έργου του Δ.Σολωμού,τον θαυμασμό της για όλον τον προγραμματισμό, για τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε αυτόν τον σχεδιασμό. Την ευχαριστούμε θερμά. Επίσης ξανοιχτήκαμε και σε άλλα νερά. Μιλήσαμε για τους στίχους των τραγουδιών,για κείμενα αλλά και για το Ναύπλιον,τον Άγγελο Τερζάκη …με λόγια εγκάρδια και θερμά. Την ευχαριστώ από καρδιάς».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Σακελλαροπούλου-Γκόνη στους Φιλίππους