Καβάλα: Μια «αέρινη» βραδιά με πρωταγωνιστή το τελειότερο μουσικό όργανο, την ανθρώπινη φωνή [φωτογραφίες]

Με δύναμη από την... Αμερική, τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Καβάλας τραγούδησαν και έψαλαν τραγούδια, ύμνους από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Μία πραγματικά υπέροχη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουλίου 2021 στο Θεατράκι του Μεχμέτ Αλή: Μια σπάνια σύμπραξη της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία…» με την Portland State Chamber Choir.

Η διεθνούς φήμης αμερικανική χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ethan Sperry και τα «δικά μας» παιδιά υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Κύπρου, απέδωσαν αμερικανικά θρησκευτικά τραγούδια αλλά και δημιουργίες Ελλήνων συνθετών.

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος παρακολούθησε αυτή την εξαιρετική μουσική συνάντηση, συνεχάρη τα παιδιά και τους καθηγητές τους για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται και ευχήθηκε «να ζήσουμε ανάλογες στιγμές, υπό άλλες συνθήκες, στο άμεσο μέλλον».

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ευχαρίστησε τόσο την αμερικανική χορωδία «The Portland State Chamber Choir» όσο και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, διότι μέσα από την συνεργασία τους χάρισαν στους πολίτες της περιοχής μας μια από τις πιο όμορφες συναυλίες της τελευταίας περιόδου.

Η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καβάλας και η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορωδία «The Portland State Chamber Choir» ιδρύθηκε το 1975 και συγκαταλέγεται στις καλύτερες χορωδίες διεθνώς. Έχει εμφανιστεί και διαγωνιστεί σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας πάνω από τριάντα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και αποτελώντας τη μοναδική αμερικανική χορωδία που κέρδισε στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιακού Τραγουδιού Seghizzi στην Ιταλία το 2013 και στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Μπαλί στην Ινδονησία το 2017.