Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Δημοσθένη Σωτηρούδη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας [φωτογραφίες]

Γλυπτά και ζωγραφικά έργα του «πολιτογραφημένου» Καβαλιώτη καλλιτέχνη θα εκτίθενται μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουλίου 2021 στο Αρχαιολογικό Μουσείο η έκθεση σύγχρονης γλυπτικής και ζωγραφικής του Δημοσθένη Σωτηρούδη «Απολλώνιο φως» που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Για τον καλλιτέχνη μίλησε η Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων Χάιδω Κουκούλη-Χρυσανθάκη και για τα έργα της έκθεσης ο ιστορικός τέχνης Βασίλης Μακέδος.

«Το έργο του Δημοσθένη Σωτηρούδη θα μπορούσε να οριστεί ως η καθαρά ερωτική ένωση δύο συνιστωσών: της αρχαϊκής παράδοσης, με τις γυναικείες του μορφές να παραπέμπουν στις προϊστορικές Αφροδίτες από τη μια με έντονη τάση αφαίρεσης και σχηματοποίησης η οποία επιβάλλει τη απόρριψη του περιττού από την άλλη», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Μακέδος, συμπληρώνοντας ότι αυτό που καθιστά την καλλιτεχνική του γραφή πρωτότυπη και καθαρά προσωπική, είναι «ένα κάλεσμα σε όλους να τη γνωρίσουν, να τη «διαβάσουν» και να την ερμηνεύσουν σύμφωνα με τις δικές τους προσωπικές προσλαμβάνουσες και αρχές».

Τα εγκαίνια της έκθεσης Σωτηρούδη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής.

Το «Απολλώνιο φως» του Δημοσθένη Σωτηρούδη θα «λούζει» την κεντρική αίθουσα και τους διαδρόμους του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου 2021. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 08:30-15:30.