«Ορέστης»: Η πρώτη «άσκηση» του Γιάννη Κακλέα στην αρχαία τραγωδία στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων [φωτορεπορτάζ]

Καρέ-καρέ η παρουσίαση της τραγωδίας του Ευριπίδη στην Καβάλα, στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων


Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας


Ο Γιάννης Κακλέας «επέστρεψε» στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων καταθέτοντας την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον Ορέστη του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου και την Κυριακή 1 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό. Ένα έργο που δεν σταματά να θέτει συνεχώς ερωτήματα για τις σχέσεις των γενεών και των φύλων, της κοινωνικής συνοχής και της επιβίωσης των νέων σ’ έναν κόσμο που καθορίζεται από παράγοντες έξω από τους ίδιους.

Στον ρόλο του Ορέστη ο εξαιρετικός Άρης Σερβετάλης, ενώ δίπλα του «στάθηκε» ένας θίασος γνωστών ηθοποιών όπως η Μαίρη Μηνά ως Ηλέκτρα, ο Πάνος Βλάχος ως Μενέλαος, ο Γιώργος Ψυχογιός ως Τυνδάρεως, ο Αιμιλιανός Σταματάκης ως Πυλάδης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου ως Ωραία Ελένη και ο Ζερόμ Καλουτά ως Φρύγας.

Το «λαμπερό» καστ όπως και το δημοφιλές όνομα του σκηνοθέτη ο οποίος έχει «υπογράψει» ουκ ολίγες επιτυχίες στο παρελθόν, «γέμισαν» σε ικανοποιητικό βαθμό το κοίλο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων και τις δύο μέρες του ανεβάσματος της παράστασης…

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση του κατά Γιάννη Κακλέα Ορέστη στους Φιλίππους