Διονύσιος Σολωμός-Ανδρέας Κάλβος: Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από το πρίσμα της οικουμενικής δικαιοσύνης

Ο Διονύσης Καψάλης μιλάει για την «Καθολικότητα της ελευθερίας στον Σολωμό και τον Κάλβο» στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων

Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων με αφορμή τη μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, είναι αφιερωμένο στην «ανάγνωση» του Σολωμικού Έργου. Φέτος στην πόλη μας, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα είναι του Διονυσίου Σολωμού.

Ο Διονύσης Καψάλης συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Η ομιλία του έχει θέμα «Η καθολικότητα της ελευθερίας στον Σολωμό και τον Κάλβο» και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 στις 21:00 στους Κήπους της Οικίας Μοχάμεντ Άλι.

Ο Διονύσιος Σολωμός και ο Ανδρέας Κάλβος, ο καθένας με τον τρόπο του, υμνούν το γεγονός της Επανάστασης και τάσσονται ανεπιφύλακτα στο πλευρό της. Δεν παύουν ωστόσο να υποτάσσουν το μερικό δίκαιο της εθνεγερσίας στην καθολικότητα της ελευθερίας και στον υπέρτερο ηθικό κανόνα μιας οικουμενικής δικαιοσύνης, από τον οποίο άλλωστε αντλεί τη νομιμότητά της η Επανάσταση. Η σκέψη αυτή, αν αληθεύει, θα βλέπαμε να μεταμορφώνει σήμερα τους δύο κορυφαίους Έλληνες ποιητές από ποιητές του έθνους σε ποιητές της αξιοπρέπειας του απλού ανθρώπου.

Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Πληροφορίες

  • ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 220876-7 (ώρες γραφείου)
  • Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00

*Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.