Ταξιδεύοντας στην «Ελλάδα της θάλασσας» με ένα… Παγγαιορίτικο μουσικό καράβι [φωτογραφίες]

Μια συναυλία γεμάτη ταλέντο και συναίσθημα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ανακτορούπολης στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου

Στην «Ελλάδα της Θάλασσας» είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν όσοι και όσες βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 12 Αυγούστου 2021 στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ανακτορούπολης στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου. Νέα ταλέντα και φωνές Παγγαιορίτικες σε μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και μελωδίες οικείες και αγαπημένες, με την εκδήλωση να σχεδιάζεται εδώ και μήνες από τον Δήμο Παγγαίου.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο ήχος ήταν εξαιρετικός, ομοίως και ο φωτισμός, δεδομένων των συνθηκών και του χώρου, ενώ η συναυλία είχε αναβληθεί την προηγούμενη μέρα λόγω κακοκαιρίας. Επίσης, σε διάφορα σημεία υπήρχαν κουτιά για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων κατοίκων της Αττικής και της Εύβοιας.

Κατερίνα Μπαταλογιάννη, Χρύσα Μαλακόζη, Μαρίνος Ματζάνας, Θανάσης Κωνσταντινίδης, Ηλιάνα Χατζηιωαννίδου, η ορχήστρα «Παγγαιορίτες», μαθητές και μαθήτριες του Σύγχρονου Ωδείου Παγγαίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διευθυντή του Ωδείου, Νίκου Μπογιάρη και με μια ιδιαίτερη σύνθεση του διακεκριμένου μουσικού, Γιώργου Ξουλόγη, ο κόλπος της Νέας Περάμου «φωτίστηκε» από ήχους αφιερωμένους στη θάλασσα και όχι μόνον.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2022, με βλέψεις οι Παγγαιορίτικες φωνές να συναντιούνται κάθε χρόνο, δημιουργώντας έναν νέο μουσικό θεσμό.

Δείτε φωτογραφίες από τη συναυλία