City of the Sun: Από τη Νέα Υόρκη στην… Καβάλα για την πανηγυρική [δεύτερη] έναρξη του Cosmopolis [βίντεο-φωτογραφίες]

Το «εκρηκτικό» trio που «ηλεκτρίζει» τις μουσικές σκηνές όλου του κόσμου με ήχο... ακουστικό έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας για να «ανοίξει» την ενότητα #CosmoWorld του φεστιβάλ

Οι λατρεμένοι City of the Sun επιστρέφουν στη… χώρα του ήλιου για να μας μαγέψουν και πάλι με τα μουσικά ηχοχρώματα και τις εκρηκτικές τους live εμφανίσεις. Και το Cosmopolis Festival τούς «φέρνει» για πρώτη φορά στην Καβάλα για μία και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο του Ακοντίσματος στη Νέα Καρβάλη!

Κατάγονται από τη Νέα Υόρκη και αποτελούν ένα ορχηστρικό τρίο που περίτεχνα προσμειγνύει μουσικά είδη σε ένα αμάλγαμα indie, rock, flamenco και post-rock ηχοχρωμάτων, συντελώντας σε ένα πρωτόγνωρα πολυσυλλεκτικό world-music αποτέλεσμα.

Το ντεμπούτο τους ήταν το 2011 με παρότρυνση του κιθαρίστα John Pita. Έχοντας αναπτυχθεί μουσικά και καλλιτεχνικά ως μουσικοί δρόμου στην γεννέτειρά τους, Νέα Υόρκη, έλαβαν για πρώτη φορά αναγνώριση και προσοχή από ένα μεγαλύτερο κοινό, παίζοντας σε ένα TED conference του 2013.

Από τότε, οι City of the Sun εμφανίστηκαν ως headliners και πραγματοποίησαν sold-out shows σε σημαντικά venues της Νέας Υόρκης όπως το Gramercy Theater και το Brooklyn Bowl, έπαιξαν σε μουσικά festivals – ορόσημα όπως τα SXSW, Firefly, CMJ και το festival του CBGB’s μεταξύ άλλων.

Εμφανίστηκαν μαζί με τους Thievery Corporation και Charles Bradley, ενώ έχουν μακροχρόνια συνεργασία με την πλατφόρμα της Sofar Sounds και τις Godin Guitars, τις οποίες και χρησιμοποιούν. Το ντοκιμαντέρ “The C Word” που σκηνοθετήθηκε από την Meghan O’Hara με τον Morgan Freeman σε ρόλο αφηγητή, συμπεριλαμβάνει music score σε σύνθεση των John, Avi και Zach.

Το 2016 οι City of the Sun κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο LP τους “To the Sun and All the Cities in Between”, φτάνοντας στη θέση #12 του Billboard Jazz Albums chart. Το single “Everything” έφτασε στη θέση #2 του US Viral 50 chart του Spotify και στη θέση #5 του Global Viral Chart της ίδιας πλατφόρμας, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια αναπαραγωγές μέχρι σήμερα.

Η μπάντα πρωτογνώρισε την Ελλάδα στην εκρηκτική της εμφάνιση στο Street Mode 2017 και έκτοτε έχει αποδείξει πόσο λατρεύει τη χώρα μας, αφού την έχει ήδη επισκεφθεί τρείς φορές για ισάριθμες περιοδείες με SOLD OUT εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Οι City of the Sun έρχονται για πρώτη φορά στην Καβάλα για μια free entrance μαγευτική συναυλία στο υπαίθριο θέατρο στο Ακόντισμα, που θα σημάνει και την επίσημη έναρξη της ενότητας #CosmoWorld του φετινού Cosmopolis Festival.