CosmoWorld: Και το πολιτιστικό ταξίδι στην CosmoΚαβάλα ξεκινάει…

Χρώματα, μουσικές, χοροί, τέχνες, γεύσεις και παραδόσεις από όλα τα μέρη του κόσμου θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της πόλης

CosmoWorld-Χρώματα, μουσικές, χοροί, τέχνες, γεύσεις και παραδόσεις από όλα τα μέρη του κόσμου, παρουσιάζονται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού στην Καβάλα, αναδεικνύοντας την ιστορία και την πολιτισμικότητά της παγκοσμίως.

Με τη συναυλία του ελληνικού μουσικού συγκροτήματος KOLIDA BABO στην πλατεία Ελευθερίας, δόθηκε την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 το εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων του CosmoWorld, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου 2021, σε διάφορα σημεία της Καβάλας.

Προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Festival Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, όσο και τους εθελοντές της διοργάνωσης, για τη συνολική προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Στο ίδιο μήκος κύματος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, ενώ ιδιαίτερη μνεία στο περιεχόμενο των εκδηλώσεων έγινε από τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στο φετινό Cosmopolis.

Γνωρίζουμε διαφορετικές κουλτούρες, αναμειγνυόμαστε με τους ανθρώπους και διασκεδάζουμε με τις δράσεις του φεστιβάλ για 4 συνεχόμενες ημέρες. Περιηγούμαστε στην πόλη αφομοιώνοντας την ζωντάνια του Φεστιβάλ Cosmopolis, ζώντας όλες τις πανέμορφες εικόνες του χωρίς να χάνουμε ούτε λεπτό μακριά του.

Στις βασικές σκηνές του CosmoWorld θα παρακολουθήσουμε τις διακεκριμένες μουσικές ομάδες, City of the Sun από USA, La Portena Tango από την Αργεντινή, Entavia από Ισπανία, Casentuli από Σικελία-Ιταλία, Blend Mishkin & Roots Evolution, Baildsa, Pasta Tomato, τη μπάντα του Janusz Prusinowski από Πολωνία και το κουιντέτο του Χρήστου Παπαδόπουλου από Ελλάδα.

Στην σκηνή του CosmoUpcycle Park, ένα θεματικό πάρκο με οικολογικό περιεχόμενο, θα συμμετέχουν ακόμη 8 μουσικές μπάντες με συναυλίες πρωινές και απογευματινές. Στο ίδιο σημείο, θα λάβει χώρα φέτος για πρώτη φορά το CosmoMusic Hub, φέρνοντας σε επαφή τους καλλιτέχνες με αξιόλογους παράγοντες και promoters από Ιαπωνία, Ισπανία, Πολωνία, Σουηδία και Ελλάδα.

Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω θα διοργανωθεί για δεύτερη χρονιά φέτος το CosmoLights. Είναι ένας διαγωνιστικός θεσμός projection mapping με 24 συμμετοχές καλλιτεχνών, κυριολεκτικά από κάθε γωνιά της γης (Μαλαισία, Καναδάς, Γερμανία, Βέλγιο, Τουρκία, Ισπανία, Ταϊλάνδη, Ιταλία, Γαλλία, Μεξικό, Πορτογαλία, Ελλάδα, Αίγυπτο, Ρουμανία, Περού, Βραζιλία, Φινλανδία και Ινδονησία). Το event θα προβάλλεται διαδικτυακά καθημερινά στις 21:00 από τις 26-29 Αυγούστου 2021 στα social media του φεστιβάλ και όσοι το παρακολουθούν τόσο από κοντά όσο και απομακρυσμένα από παντού στον κόσμο, θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν για το καλύτερο βίντεο, ώστε να αναδειχθούν οι 3 καλύτερες προβολές.

Παράλληλα, θα τρέχουν αυτό το διάστημα στο κέντρο της πόλης, πολλές και αξιόλογες καλλιτεχνικές δράσεις για τις οποίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ εδώ.