«Περπατώντας» ανάμεσα στα ερείπια των λέξεων του εθνικού ποιητή

Μια περιπλάνηση στο κείμενο του Διονυσίου Σολωμού, ένα μουσικό έργο στο Ανάμεσα του τραγουδιού και της κενής σιωπής στο πλαίσιο του 64oυ Φεστιβάλ Φιλίππων και του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Το 64o Φεστιβάλ Φιλίππων φιλοξενεί την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Άλκη «Ανάμεσα στα ερείπια των Ελεύθερων Πολιορκημένων», μια περιπλάνηση στο κείμενο του Διονυσίου Σολωμού, ένα μουσικό έργο στο Ανάμεσα του τραγουδιού και της κενής σιωπής.

«Το ποιητικό σώμα του Σολωμού φανερώνεται να θέλει και να μπορεί να αποφύγει τη συντριβή με την οδύνη των λέξεών του που δεν δύνανται να υποστηρίξουν τον εαυτό τους, ριγμένες στο Ανάμεσα και μένοντας εκεί ακροβατώντας… Ο Σολωμός έχει σπαράγματα λέξεων και ένα έργο επικινδυνότατο, το οποίο επιτελεί στο Ανάμεσα του τραγουδιού και της κενής σιωπής», γράφει ο Στέφανος Ροζάνης.

Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, αυθύπαρκτα λουλούδια που συνθέτουν ένα ποιητικό αριστούργημα γεμάτο ρωγμές από όπου ξεπηδάει η ψυχή του ποιητή και μας οδηγεί στα ουσιώδη της ύπαρξης.

Το αλωνάκι, η πεταλούδα, το σκουληκάκι, η μάνα,
ο πολεμιστής, η απόφαση, η αγάπη για ζωή, η ανάγκη για ελευθερία.
Ο μικρός τόπος, η μικρή κίνηση, η προσωπική στάση,
νοηματοδοτούν το πέρασμά μας, υμνούν το εφήμερο,
διαμορφώνουν το όλον.

Συντελεστές

 • σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Ρηνιώ Κυριαζή
 • επιστημονικός σύμβουλος: Στέφανος Ροζάνης
 • πρωτότυπη μουσική σύνθεση-μουσικός επί σκηνής: Νίκος Βελιώτης
 • κίνηση: Άλκηστις Πολυχρόνη
 • φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
 • ηθοποιοί: Ειρήνη Κουμπαρούλη, Μιχάλης Κουτσκουδής, Ρηνιώ Κυριαζή
 • βοηθός σκηνοθέτη: Αρετή Πολυμενίδη
 • φωτογραφίες αφίσας: Σοφία Χουλιαρά
 • φωτογραφίες: Βλαδίμηρος Γιαννακάκος
 • εταιρεία παραγωγής: Άλκη Α.Μ.Κ.Ε.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο (6 ευρώ κανονικό, 3 ευρώ μειωμένο για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για άτομα ηλικίας έως 25 ετών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ανέργους, δικαιούχους κοινωνικού επιδόματος και εκπαιδευτικούς με την επίδειξη των ανάλογων παραστατικών.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων εδώ.

Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Covid-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1-1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πληροφορίες:

 • ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 220876-7 (ώρες γραφείου)
 • Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) κεντρική πλατεία, τηλ: 2510 620566, καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00