Στον μουσικό και χορευτικό κόσμο του CosmoWorld λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία [φωτογραφίες]

Η Καβάλα ζωντάνεψε για ακόμη μια μέρα, με ήχους, χρώματα και αρώματα από όλον τον κόσμο να κυριαρχούν, φτιάχνοντας ένα μοναδικό πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό στο πλαίσιο του κυρίως «μενού» του Cosmopolis 2021

Η 3η ημέρα του μουσικού CosmoWorld ξεκίνησε με μια μοναδική συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής στον χώρο του CosmoUpcycle Park, με τον Πάρη Τσίρτση να αποκαλύπτει στο κοινό την ιδιαίτερη μουσική του προσωπικότητα σε ένα ταξίδι σε όμορφους ήχους, όπου σε συνδυασμό με την αρτιότητα του δημιουργού συνέθεσαν ένα εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, το μουσικό ταξίδι περιελάμβανε κομμάτια διάσημων συνθετών του είδους (Jean Michel Jarre, Βαγγέλη Παπαθανασίου-VANGELIS), αλλά και γνωστά κλασσικά έργα κατάλληλα ενορχηστρωμένα και διασκευασμένα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην Πλατεία Ελευθερίας ήχησαν groovy sounds, funky covers, soul mood και discorhythms από το πενταμελές συγκρότημα Hot Stuff. Δημιούργησαν μια πολύ “uplifting” μουσική ατμόσφαιρα μέσα από τα groovy μονοπάτια της Funk, Soul, Disco, Pop & Rn’B μουσικής, με μοναδικές δικές τους διασκευές, διαχρονικές επιτυχίες, αλλά και σύγχρονες κυκλοφορίες, με επιρροές από Stevie Wonder, Michael Jackson, Aretha Franklin, Etta James, Bruno Mars κ.α.

Στο κυρίως μουσικό «μενού» της ενότητας CosmoWorld  το κοινό απόλαυσε στις Καμάρες το μεγαλύτερο angentinian tango show στην Ευρώπη. Ο λόγος για τους LA PORTEÑA Tango οι οποίοι τιμούν φέτος στο Cosmopolis και γιορτάζουν τις συναυλίες και τα άλμπουμ που έχουν μαζί, τους φίλους που τους έδειξαν τοn δρόμο, τους ανθρώπους που μοιράστηκαν μαζί τους αυτήν την υπέροχη διαδρομή από το 2008.

Την ίδια ώρα στον Δημοτικό Κήπο κυριάρχησε ο ήχος της Θεσσαλονίκης και το balkan punk n’ roll συγκρότημα BAiLDSA σε μια μοναδική συναυλία στην οποία ύψωσαν  ένα νέο ηχητικό «τείχος» με ογκώδεις κιθάρες και ρυθμούς, στο οποίο συνδύασαν τις βαλκανικές ρίζες του συγκροτήματος με την ατέλειωτη alternative και postpunk σκηνή ανά τον κόσμο.

Στην πλατεία Καπνεργάτη για το CosmoLights ολοκληρώθηκαν οι προβολές των φετινών συμμετοχών με μια ακόμη εντυπωσιακή επίδειξη Projection Mapping στην όψη του κτιρίου της Δημοτικής Καπναποθήκης. Μέσω της πλατφόρμας ψηφοφορίας θα αναδειχθούν οι φετινοί νικητές οι οποίοι θα προβληθούν την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 στις 21:00.

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία του CosmoWorld, η Καβάλα ζωντάνεψε για ακόμη μια μέρα, με ήχους, χρώματα και αρώματα από όλον τον κόσμο να κυριαρχούν και να υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι ο Πολιτισμός είναι ψηφίδες από Τέχνες τις οποίες το Cosmopolis συνέθεσε με δεξιοτεχνία, φτιάχνοντας ένα μοναδικό πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό.