Όταν ο Μητροπολίτης Στέφανος τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη [βίντεο]

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου είχε τραγουδήσει μαζί με το κοινό στην παρουσίαση του «Άξιον Εστί» στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Νεολαίας»

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά έργα του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, με τεράστια διεθνή αναγνώριση, «Το Άξιον Εστί», είχε παρουσιασθεί στην πόλη της Καβάλας, στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, πριν δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Την εκδήλωση είχε τιμήσει με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος, ο οποίος τραγούδησε μαζί με το κοινό τραγούδια από «Το Άξιον Εστί».

Στη συγκεκριμένη συναυλία η οποία είχε διοργανωθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Νεολαίας», από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, συμμετείχαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως,ο Γιάννης Κότσιρας και ο Ανδρέας Ζένιος, συνοδευόμενοι από την μικτή χορωδία νέων Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης, καθώς και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου απέδωσαν, με τον ανάλογο σεβασμό, το δημιούργημα του μεγάλου συνθέτη πάνω στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Μητροπολίτη Στέφανο να τραγουδάει Θεοδωράκη

*Πηγή: exapsalmos.gr Φωτογραφία: kavalapost