Κομοτηνή: Πρώτη συναυλία μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη παρουσία της κόρης του, Μαργαρίτας [βίντεο]

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης η συναυλία με τίτλο «Νύχτα Μαγικιά» με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο πλαίσιο των εορτών των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θράκης-Το μήνυμα του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το βράδυ της Παρασκευής 3 Σεπτεμβρίου 2021 το Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής (ΔΑΚ) για να παρακολουθήσει σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τη συναυλία με τίτλο «Νύχτα Μαγικιά», με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές Πέγκυ Ζήνα και Παναγιώτη Πετράκη, στο πλαίσιο των εορτών των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θράκης.

«Σας ευχαριστώ πολύ που αγαπάτε τον πατέρα μου» δήλωσε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη η οποία παρέστη στη συναυλία, την πρώτη μετά τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη.

Συγκινητική στιγμή η τήρηση ενός λεπτού σιγή, όπως και το χειροκρότημα του κοινού τόσο κατά την είσοδο στη σκηνή της Μαργαρίτας Θεοδωράκη όσο και την ώρα που η λαϊκή ορχήστρα παρουσίασε αγαπημένα, γνωστά ορχηστρικά του Μίκη, κάνοντας τη μουσική εισαγωγή της βραδιάς η οποία απέκτησε χαρακτήρα εκδήλωσης τιμής και μνήμης μετά την απώλεια του μουσικού και αγωνιστή όλων των Ελλήνων, όλου του κόσμου…

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου

Κάποιες φορές, είναι σαν να υπάρχει ένα αόρατο νήμα, με το οποίο η ζωή ενώνει τους ανθρώπους, τους τόπους και τα γεγονότα. Με την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, η Ελλάδα μεγάλωσε. Η Ελλάδα μεγάλωσε όμως και με το Μίκη Θεοδωράκη. Ας είναι αυτό το αόρατο νήμα που θα ενώνει τη Θράκη με το Μίκη Θεοδωράκη για πάντα.

Η τήρηση ενός λεπτού σιγή για τον Μίκη Θεοδωράκη