Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας: Εγγραφές για το 31ο σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των σεμιναρίων, σε ποιους απευθύνονται, πότε και πού θα γίνονται τα μαθήματα και τι θα γίνει σε περίπτωση lockdown

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για την παρακολούθηση του 31ου ετήσιου σεμιναρίου φωτογραφίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 στην Καβάλα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες. Σε περίπτωση lockdown και περιορισμού των συναθροίσεων θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα zoom.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους φωτογράφους με μηδενική ή μικρή εμπειρία στη φωτογραφική πράξη. Είναι διάρκειας 8 μηνών αποτελούμενων από 2 κύκλους:

  • Στον πρώτο, οι συμμετέχοντες αποκτούν τεχνικές γνώσεις σχετικές με τη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών
  • Στον δεύτερο, γίνεται μελέτη του έργου μεγάλων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων από την αρχή της φωτογραφίας έως σήμερα. Παράλληλα γίνεται κριτικός σχολιασμός των φωτογραφιών που δημιουργούν οι συμμετέχοντες

Τα μαθήματα-εισηγήσεις πραγματοποιούνται από μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου, αλλά και εξωτερικούς συνεργάτες κάθε Τετάρτη κατά τις ώρες 19:00-21:00 στο στούντιο του Ομίλου στο πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, στην Παναγία. Κάθε δεύτερη Κυριακή πραγματοποιείται φωτογραφική εξόρμηση-εκδρομή, στην Καβάλα ή σε γειτονικές περιοχές με σκοπό την πρακτική εξάσκηση.

Το σεμινάριο καταλήγει σε μια 10ήμερη έκθεση φωτογραφίας (συνήθως στο Χαλήλ Μπέη Τζαμί). Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες μπορούν εάν το επιθυμούν να συνεχίσουν ως τακτικά πλέον μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας.

Φέτος οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά εδώ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6977 469909 (Ηλίας Κουμουλίδης) και 6932 563565 (Σώτη Τυρολόγου) ή με μήνυμα στη σελίδα του Ομίλου στο facebook εδώ ή με e-mail στο [email protected]