Ο Γιάννης Καλπούζος και το νέο του βιβλίο για την Ελληνική Επανάσταση στην Καβάλα

Παρουσιάζεται στο Imaret το μυθιστόρημα «Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821»

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA και το Βιβλιοπωλείο Εκλογή παρουσιάζουν στην Καβάλα το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η εκδήλωση που πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, στις 19:00, στο ξενοδοχείο Imaret. Για το ιστορικό μυθιστόρημα θα συζητήσουν ο συγγραφέας, η Γεωργία Τριανταφυλλίδου και ο Βασίλειος Ασημένιος.

Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821

Μια ιστορία αγάπης ξεκινά με φόντο την προεπαναστατική Ελλάδα. Η πλοκή εξελίσσεται ακολουθώντας μάχες-σταθμούς της Επανάστασης ως τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Το μεγαλείο, αλλά και η σκοτεινή πλευρά του ξεσηκωμού, ο ρόλος των απλών και άσημων αγωνιστών, οι έριδες, οι προδοσίες και οι φιλίες ξετυλίγονται γλαφυρά από την πένα του λογοτέχνη.

Ο συγγραφέας

Ο Γιάννης Καπλούζος γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960 και ζει στην Αθήνα. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, στίχους, διηγήματα και μυθιστορήματα. Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) για το μυθιστόρημά του Ιμαρέτ, το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και τον κατέστησε ιδιαίτερα αγαπητό στο αναγνωστικό κοινό.

Info

Παρουσίαση βιβλίου
Γιάννης Καλπούζος
Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821
Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
Ώρα έναρξης: 19:00
Ξενοδοχείο Imaret

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος θα πραγματοποιηθεί με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19.

Εικόνα εξωφύλλου: “Αποτυχία επιχειρήσεως” του Henri Decaisne, Μουσείο Μπενάκη