Η Ελλάδα και η Σουηδία μιας άλλης εποχής μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και το Σουηδικό Σπίτι Καβάλας-παράρτημα του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών παρουσίασαν το βιβλίο των Gunnar Olofsson και Thomas Thomell «Γάβρα, η ιστορία ενός ελληνικού χωριού και των κατοίκων του»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και το Σουηδικό Σπίτι Καβάλας-παράρτημα του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών παρουσίασαν το βιβλίο των Gunnar Olofsson και Thomas Thomell από τις εκδόσεις «Θεμέλιο» με τίτλο: «Γάβρα, η ιστορία ενός ελληνικού χωριού και των κατοίκων του».

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου, η οποία έγινε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και όχι στην αυλή του Σουηδικού Σπιτιού όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι ομιλητές με γλαφυρό τρόπο ανέτρεξαν στις σελίδες του βιβλίου και μετέφεραν το κοινό στην Ελλάδα και τη Σουηδία μιας άλλης εποχής.

Ιδιαίτερη χαρακτηριστική η ανάγνωση αποσπασμάτων από τον ηθοποιό, Κώστα Καστανά, ενώ ο συγγραφέας, Thomas Thomell, επέλεξε να δείξει φωτογραφίες του βιβλίου. Κοινωνιολογική και πολιτική η προσέγγιση από τον Σωτήρη Βαλντέν, ενώ με τον δικό του ξεχωριστό λόγο και με πληθώρα στοιχείων μίλησε ο λογοτέχνης, Κοσμάς Χαρπαντίδης. Την όμορφη παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λωλίδης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση κατά την οποία τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19 και διαβεβαιώνει ότι συνεργασία με το Σουηδικό Σπίτι και τους εκλεκτούς ανθρώπους του θα συνεχιστεί και με άλλες εκδηλώσεις.