Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι πλέον «κάτοικος» Κηπιών Καβάλας [φωτογραφίες]

Το έργο πήρε τη θέση του στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, δίπλα στα ομοιώματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και του Ιωάννη Καποδίστρια

Το κέρινο ομοίωμα του Γεώργιου Καραϊσκάκη μετά από μήνες δημιουργίας ολοκληρώθηκε και πήρε τη θέση του στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, στα Κηπιά Καβάλας, δίπλα στα ομοιώματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και του Ιωάννη Καποδίστρια.

«Φιλοτέχνησα το κέρινο ομοίωμα του Γεώργιου Καραϊσκάκη με βάση τα ζωγραφικά πορτραίτα που τον απεικονίζουν, αλλά και πληροφορίες γύρω απ την προσωπικότητά του. Οξυδερκής, ευφυής, εριστικός, παρορμητικός, θαρραλέος είναι μερικά επίθετα που τον χαρακτηρίζουν», αναφέρει ο δημιουργός του έργου.

Παράλληλα, ευχαριστεί θερμά την μητέρα του Πηνελόπη η οποία έραψε την φορεσιά για το δημιούργημα, τον Παναγιώτη Καζαντζίδη και το κατάστημα «είδη ραπτικής, υφάσματα Καζαντζίδης» που χορήγησε όλα τα υφάσματα και τα υλικά για τη φορεσιά, όπως και το κατάστημα λαϊκής τέχνης του Γιάννη Βαμβουκάκη που παρείχε τα κουμπούρια που φέρει το έργο.