Cosmopolis_2021: Sold Out η βραδιά όπερας στο Εκθεσιακό της Νέας Καρβάλης! Πώς έχει διαμορφωθεί ο χώρος [φωτογραφίες]

Μπήκαμε στο «Απόστολος Μαρδύρης» 24 ώρες πριν την παρουσίαση της όπερας του Μότσαρτ “Così fan tutte” από την Ορχήστρα Νέων του φεστιβάλ - Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση live όσοι δεν καταφέρατε να προμηθευθείτε εισιτήριο

Το βράδυ του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2021 κορυφώνεται το Cosmopolis_2021 με τη ζωντανή παρουσίαση της όπερας του Wolfgang Amadeus Mozart “Così fan tutte” από την CosmoClassical Youth Orchestra, μία ορχήστρα νέων με τη συμμετοχή ερμηνευτών και μουσικών από έξι ευρωπαϊκές χώρες.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης το οποίο εδώ και μέρες προετοιμάζεται για τη «μεταμόρφωσή» του -κατά το δυνατόν- σε μία «σάλα» όπερας, με πλήθος συνεργείων να εργάζονται πυρετωδώς υπό την προσωπική επίβλεψη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis Άλκη Ζοπόγλου.

Η φιλοξενία της παραγωγής εκεί σημαίνει και την έναρξη μιας νέας, ουσιαστικής συνεργασίας του φεστιβάλ με το Επιμελητήριο Καβάλας.

Ένας χώρος «κλειστός» για δύο χρόνια, έχει αποκτήσει μιαν άλλη προοπτική· τα περίπτερα-stands των εκθετών έχουν απομακρυνθεί και στην κορυφή της κεντρικής αίθουσας έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο stage το οποίο θα υποδεχθεί τους ερμηνευτές, ενώ για τις ανάγκες της παρουσίασης έχουν δημιουργηθεί καμαρίνια για τους μουσικούς και τους συντελεστές, χώροι υποδοχής των θεατών, ακόμα και ένα… βεστιάριο-γκαρνταρόμπα όπου θα μπορεί κάποιος να αφήσει το παλτό του για να απολαύσει την παράσταση.

Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Εδώ και μέρες έχουν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια που αρχικά είχαν εκδοθεί, ενώ την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, μια ήμερα πριν την παράσταση, ανακοινώθηκε ότι πουλήθηκαν και όλες οι επιπλέον θέσεις που προστέθηκαν στη συνέχεια.

Το «καθολικό» Sold Out σημαίνει ότι όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση ζωντανά, θα πρέπει να το κάνουν μέσω του Live Streaming που θα υπάρχει και το οποίο θα ξεκινήσει στις 19:30.

Για τη ζωντανή μετάδοση της όπερας πατήστε εδώ

To αναλυτικό πρόγραμμα της βραδιάς έχεις ως εξής:

  • 18:15-19:15 Προσέλευση κοινού
  • 19:15-19:30 Εισαγωγική παρουσίαση του έργου από τον πρόεδρο του ΔΩΚ Κοσμά Χαρπαντίδη
  • 20:00-22:00 Παράσταση

Η όπερα του Μότσαρτ “Così fan tutte” θα ανέβει από την CosmoClassical Youth Orchestra και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στο πλαίσιο της σύμπραξης του φεστιβάλ Cosmopolis με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Δείτε φωτογραφίες από το Εκθεσιακό Κέντρο όπως έχει διαμορφωθεί για να υποδεχθεί τη φιλόδοξη αυτή παραγωγή:

Wolfgang Amadeus Mozart | Così fan tutte

CosmoClassical Youth Orchestra

Καλλιτεχνική οργάνωση
Αλεξία Βουλγαρίδου

Coaching & Μουσική επιµέλεια
Gary Kudo

∆ιεύθυνση
Ιωάννης Πρωτόπαπας

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Κοντοχρήστος

Italian language coach
Jolanda Pupillo

Répétiteurs
Σοφία Παλαιολόγου
Ελπίδα Μπαξεβάνη

Επιµέλεια προβολών
Fabian Schradi
Tobias Schradi

Επιµέλεια µακιγιάζ-κοµµώσεων
Ιωάννης Σουµπέκας