Διονυσίου Σολωμού «Διάλογος. Όταν η γλώσσα γεννά την επανάσταση»

4 ηθοποιοί παρουσιάζουν τον διάλογο στο μυαλό του Εθνικού Ποιητή κατά τη διάρκεια της σύνθεσης των ποιημάτων του – Δύο παραστάσεις στο «Αντιγόνη Βαλάκου» στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, παρουσιάζει το Σάββατο 11 & την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 στις 9.00 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, το έργο του Διονυσίου Σολωμού «Διάλογος- Όταν η γλώσσα γεννά την επανάσταση».

Μια χορική σπουδή πάνω στον λόγο και τη δύναμή του.

Τέσσερις νέοι ηθοποιοί θα αναπαραστήσουν το ιδιαίτερο αυτό πεζό κείμενο σαν ένα πλατωνικό διάλογο που εξελίσσεται στο νου του Διονύσιου Σολωμού κατά τη διάρκεια της σύνθεσης των ποιημάτων του.

Είναι, θα αναρωτηθούν η γλώσσα ικανή να εμπνεύσει και να υμνήσει την ελευθερία; Αν ναι, τότε ποια πρέπει να είναι η μορφή της, η προέλευσή της; Λαϊκή, λόγια μεικτή; Κι αυτά τα ερωτήματα του ποιητή τι αξία έχουν μπροστά στον πόλεμο; Γίνεται το αίμα να εξισωθεί με το μελάνι; Κι αν ναι πώς; Κι αυτό τι σχέση έχει με την επανάσταση;

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Σύνθεση-Δραματουργία: όλος ο θίασος
Μουσική: Χάρης Νείλας
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρίνα Παπούλια
Ερμηνευτές: Γιάννης Αποσκίτης, Ειρήνη Ζήκα, Θανάσης Λυσανδρόπουλος, Μαρίνα Παπούλια

Διονυσίου Σολωμού «Διάλογος- Όταν η γλώσσα γεννά την επανάσταση»
Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ
θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

Πληροφορίες

Λόγω των ειδικών συνθηκών, η αγορά εισιτηρίων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα ticketservices.gr

Σε περίπτωση ματαίωσης της παράστασης, θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου.

Το θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου λειτουργεί ως «αμιγής» χώρος. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Η είσοδος, η έξοδος και η παραμονή στο χώρο του θεάτρου γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Είναι υποχρεωτική η τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια των παραστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.

Οι παραστάσεις στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2510 220876-77, ώρες γραφείου.