H Jazz μουσική ενώνει μαθητές και καθηγητές από Ελλάδα και Σουηδία [φωτογραφίες]

Διήμερο γνωριμίας μαθητών, καθηγητών και μουσικών στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Fridhems Folk High School της Σουηδίας

Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας, του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των τμημάτων JAZZ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Fridhems Folk High School της Σουηδίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας ένα διήμερο γνωριμίας με φοιτητές, καθηγητές και διακεκριμένους μουσικούς της JAZZ από Σουηδία και Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα από 9 έως 11 Δεκεμβρίου συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας δύο ομάδες αποτελούμενες η κάθε μία από έξι φοιτητές από κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Anders Vestergård, υποδιευθυντή στο Fridhems Folk High School, Δήμο Δημητριάδη, Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος διευθύνει το μοναδικό στην Ελλάδα πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών JAZZ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Ελληνοσουηδό κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη Andrea Hourdakis και τον διεθνώς διακεκριμένο Έλληνα μπασίστα, συνθέτη και παραγωγό Πέτρο Κλαμπάνη εργάστηκαν με στόχο την αλληλεπίδραση και την γνωστική ανταλλαγή πάνω στην JAZZ μεταξύ Σουηδών και Ελλήνων φοιτητών και καθηγητών.

Εκτός της ευκαιρίας που δόθηκε στους φοιτητές να γνωριστούν μεταξύ τους, να εκφραστούν μουσικά, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν ιδέες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Μανόλη Παργεντάκη, καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και τους συνεργάτες του σε μία παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στο Σουηδικό σπίτι με θέμα τα παραδοσιακά μουσικά όργανα της Ελλάδας και της Ανατολής.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια από τον Πέτρο Κλαμπάνη, τον Δήμο Δημητριάδη και τον Anders Vestergård προς τους φοιτητές και τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου με την  συναυλία των φοιτητών και των καθηγητών της JAZZ στην αίθουσα Γ.Α. Παπαϊωάννου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ανανεώνοντας το μουσικό ραντεβού για την επόμενη χρονιά!!!