Ζωντανά στο Imaret: Ένα «Αμάλγαμα» εμπειριών και ήχων από ένα ντουέτο δεξιοτεχνών [βίντεο-φωτογραφίες]

Η Μαρίνα Λιόντου-Μωχάμεντ και ο Άλκης Ζοπόγλου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο - Δείτε πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε

Tο Imaret παρουσιάζει μια ζωντανή συνύπαρξη «επί σκηνής» της Μαρίνας Λιόντου-Μωχάμεντ και του Άλκη Ζοπόγλου· ένα «Αμάλγαμα» εμπειριών και ήχων σε ένα ντουέτο που «γεννήθηκε» μέσα στην καραντίνα και το οποίο συναντά για πρώτη φορά το κοινό του.

Η Μαρίνα και ο Άλκης συναντήθηκαν στα τέλη του 2019 στην Καβάλα και οι κοινές δημιουργικές ανησυχίες τους πάνω στη μουσική τούς ώθησαν να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους. Εστιάζοντας στις πρωτότυπες συνθέσεις τους και με εφόδιο τη μακρά προσωπική πορεία τους στη μουσική, άρχισαν να «συνομιλούν» με στόχο να… ανθίσει η αρμονία του ήχου των οργάνων τους –ούτι και κανονάκι– και η απόλυτη συμβιωτική τους σχέση όπως έχει καταγραφεί στις ανατολικές παραδόσεις ανά τους αιώνες.

Το περασμένο Πάσχα, οι δύο μουσικοί μάς είχαν χαρίσει μία μικρή «γεύση» της συνεργασίας τους μέσα από μία διαδικτυακή συναυλία στον επιβλητικό χώρο του Μεστζίτ του Imaret:

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, ο Άλκης Ζοπόγλου και η Μαρίνα Λιόντου-Μωχάμεντ θα εμφανιστούν ζωντανά και… δια ζώσης στη Μεγάλη Αίθουσα του Imaret, σε μία εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών [2021-2022] για τα 20 χρόνια από την έναρξη της αναστύλωσης του μνημείου στην Καβάλα.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη, ωστόσο είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης επιτρέπεται μόνον κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ, παράλληλα με έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Info

Άλκης Ζοπόγλου
Μαρίνα Λιόντου-Μωχάμεντ
amalgama
Live στη Μεγάλη Αίθουσα του Imaret
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021
Ώρα έναρξης: 21:00

Τηλ. για κρατήσεις: 2510620151