Μια νεράιδα στον Νέστο με… περιβαλλοντικές ανησυχίες

«Η νεράιδα του Ποταμού»: Ένα περιβαλλοντικό παραμύθι από τη Μελίνα Λεοκάτα για μικρούς και μεγάλους και συνάμα ένας... οδηγός για το πώς η ελπίδα μπορεί να κερδίσει την αδιαφορία

Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η πρακτική άσκηση μιας νεράιδας; Ποιο μήνυμα μεταφέρουν οι πελαργοί; Γιατί υπάρχουν φυλακισμένοι άνθρωποι στα Τέμπη του Νέστου; Μπορεί άραγε η Ελπίδα να κερδίσει την Αδιαφορία; Ένα περιβαλλοντικό παραμύθι που εκτυλίσσεται σε ένα από τα ομορφότερα ποτάμια της Ελλάδας, με ήρωες τα ζώα που ζουν σε αυτό.

Πρόκειται για τη νεράιδα του παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους, καθώς «τα παραμύθια γράφονται για να κοιμούνται τα παιδιά, αλλά και για να ξυπνάνε οι ενήλικες», όπως έχει πει -δικαίως- και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, την οποία επινόησε στο βιβλίο της η Μελίνα Λεοκάτα με τίτλο «Η νεράιδα του Ποταμού» (Εκδόσεις Οσελότος) και παρουσιάστηκε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 στο καφέ «Κυκλικόν» στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου.

Για το βιβλίο μίλησαν:

  • Ο εκπαιδευτικός, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων, Παναγιώτης Παπάζογλου
  • Η οικονομολόγος, MSc, προϊσταμένης οικονομικής υπηρεσίας ΔΕΥΑΚ και υπεύθυνη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Δήμου Νέστου, Ελένη Σοφιανίδου
  • Ο εικονογράφος του βιβλίου, Γιάννη Κοτζαπαναγιώτη

«Σήμερα έκανε επίσημα πλέον την εμφάνισή της, στον τόπο της, η νεράιδα του Νέστου. Ευχαριστώ από καρδιάς πρώτα από όλα τον Γιάννη Κοτζαπαναγιώτη, τον άνθρωπο που έδωσε μορφή με το ταλέντο του στο περιβαλλοντικό μου παραμύθι. Τον Παναγιώτη Παπάζογλου και την Ελένη Σοφιανίδου για την υπέροχη παρουσίαση του βιβλίου μου. Και όλους εσάς που παραβρεθήκατε και μοιραστήκατε μαζί μας το μήνυμα που στέλνεται από τη φύση. Μαζί θα κρατήσουμε για πάντα την Αδιαφορία στο πιο βαθύ σημείο του ποταμού, εξαφανίζοντας για πάντα το γκρι χρώμα από τον πανέμορφο τόπο μας», αναφέρει στο μήνυμά της η συγγραφέας.