Με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, 30 χρόνια πριν: Όταν ο Καβαλιώτης Στράτος Καλαφάτης φωτογράφιζε τον ποιητή του κινηματογράφου…

Ο διεθνής φωτογράφος θυμάται τον μεγάλο δημιουργό με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από τον θάνατό του

Ήταν 24 Ιανουαρίου του 2012, όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου Θόδωρος Αγγελόπουλος τραυματίστηκε θανάσιμα στο διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας του Η άλλη θάλασσα στη Δραπετσώνα, από διερχόμενη μοτοσικλέτα.

Με αφορμή την επέτειο των 10 ετών από τον θάνατο του «ποιητή του κινηματογράφου», ο Καβαλιώτης διεθνής φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης δημοσίευσε δύο ανέκδοτες φωτογραφίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου από το πλούσιο αρχείο του.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1991 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρώτης προβολής -στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου- της ταινίας Το μετέωρο βήμα του πελαργού.

Ο Στράτος Καλαφάτης θυμάται…

«Δέκα χρόνια και μια μέρα, από τότε που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος πέρασε στην αιωνιότητα. Τριάντα χρόνια από τη συνάντησή μας στο ισόγειο καφέ του Ηλέκτρα Παλλάς πριν την προβολή της ταινίας Το μετέωρο βήμα του πελαργού. Αφορμή η παρθενική συνέντευξη του φίλου Θωμά Σιώμου για λογαριασμό του Εξώστη, παρέα με τον αξέχαστο εκδότη του, Τάσο Μιχαηλίδη».