Το Κανάλι της Βουλής «εστίασε» στο Σπίτι του Μοχάμεντ Άλι [βίντεο]

Δείτε το επεισόδιο της εκπομπής «Αστικό τοπίο» που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην υποδειγματική αναστήλωση της οικίας του ιδρυτή της Αιγυπτιακής Δυναστείας

Τβράδυ της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου 2022 η εκπομπή «Αστικό Τοπίο» που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων, ήταν αφιερωμένη στο μνημείο της Οικίας του Μοχάμεντ Άλι που δεσπόζει στη «μύτη» της χερσονήσου της Παναγίας.

Η παραγωγός της εκπομπής, αρχιτέκτονας, Έφη Μάντζαρη, επισκέφθηκε την Καβάλα το περασμένο καλοκαίρι και δημιούργησε μια σειρά εκπομπών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κανάλι της Βουλής και η συγκεκριμένη εκπομπή παρουσιάζουν στοιχεία του αρχιτεκτονικού αποθέματος της πόλης μας. Πριν ένα χρόνο προβλήθηκαν άλλα δυο ντοκιμαντέρ για τη Μεγάλη Λέσχη, αλλά και για τη Δημοτική Καπναποθήκη. Στην προηγούμενη εκπομπή, η κάμερα του «Αστικού τοπίου» βρέθηκε στους χώρους του Imaret και «ξεναγήθηκε» από την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου ΜΟΗΑ Άννα Μισσιριάν και από τον ιστορικό ερευνητή Κώστα Παπακοσμά [δείτε την εκπομπή-αφιέρωμα στο Imaret πατώντας εδώ].

Στην εκπομπή για την Οικία [ή «Κονάκι»] του Μοχάμεντ Άλι μιλούν, εκτός από την κ. Μισσιριάν, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδηςκαι ο ιστορικός αρχαιολόγος και υπεύθυνος του Μουσείου, Γιώργος Κιούρτης.

Δείτε την εκπομπή: