Δήμος Καβάλας: Ο Ζυγός έχει τη δική του βιβλιοθήκη [φωτογραφίες]

Εγκαινιάστηκε το παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός» από τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, που διαθέτει 2.000 τόμους – Παρόμοια παραρτήματα θα ιδρυθούν και σε άλλες κοινότητες

Το παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στο Ζυγό, εγκαινίασε την Τετάρτη 2 Μαρτίου ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

«Το βιβλίο πρέπει να πάει παντού, κι αυτή είναι η πολιτική της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της διοίκησης του Δήμου», δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Απευθυνόμενος στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού, που ήταν οι πρώτοι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης, τόνισε ότι «το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος σας που δίνει γνώσεις, ώστε να μην γινόμαστε έρμαια εκμετάλλευσης».

Γνωστοποίησε, δε, ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην ίδρυση Βιβλιοθηκών και σε άλλες Κοινότητες.

«Μεγαλώνουμε το αναγνωστικό κοινό στους κατοίκους των χωριών, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην Βιβλιοθήκη της πόλης», είπε η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Κατερίνα Κουμανίδου, και πρότεινε τη διοργάνωση εκδήλωσης στον Ζυγό την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, πρόταση που έκανε αποδεκτή ο κ. Μουριάδης.

Τέλος, η τοπική σύμβουλος Βασιλική Πουλοπούλου (αντικαθιστούσε τον πρόεδρο της Κοινότητας, Ντέμη Κοτσακίδη), χαρακτήρισε «κόσμημα» την Βιβλιοθήκη και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την ίδρυση και τη λειτουργία της.

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα του Ζυγού και διαθέτει 2.000 τόμους βιβλίων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Στα εγκαίνια, εκτός των προαναφερόμενων, παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αντώνης Λαζαρίδης.