11 Ιστορίες Γυναικών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας [φωτογραφίες]

Ο Δήμος Καβάλας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μια ιδιαίτερη εκδήλωση της διαδικτυακής ομάδας «Κατάθεση Γραφής on line»

Με 11 Ιστορίες Γυναικών θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Γράφτηκαν από την διαδικτυακή ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκη Καβάλας «Κατάθεση Γραφής on line» και θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 6:30 μ.μ. στην Μεγάλη Λέσχη.

«Όλο το διάστημα της πανδημίας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας συνέχισε να παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, υπογραμμίζοντας τη δημιουργία της διαδικτυακής ομάδας «που τα μέλη της μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά γράφοντας».

Η συντονίστρια της διαδικτυακής ομάδας, που αριθμεί περί τα 180 άτομα, Άσπα Ζιώγα δήλωσε ότι η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στις Ουκρανές και τις Ρωσίδες μάνες, που τα παιδιά τους είναι στον πόλεμο.

Για τις 11 Ιστορίες μίλησε το μέλος της ομάδας Ξένια Κοθωνίδου, σημειώνοντας ότι το θέμα τους αφορά στην έμφυλη βία κι ότι «οι ηρωίδες βρίσκονται εγκλωβισμένες σ’ ένα παράλογο κι εχθρικό περιβάλλον, πέφτουν θύματα κακοποίησης και παλεύουν για τα αυτονόητα δικαιώματά τους, την ελευθερία και τον σεβασμό».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μουμτσάκης στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής στον οποίο τα παιδιά που θα θελήσουν να συμμετάσχουν καλούνται να ζωγραφίσουν εικόνες ή συνθήματα κατά της βίας.

Στη συνέντευξη Τύπου δόθηκε παρουσία της προϊσταμένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Κατερίνας Κουμανίδου.