ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Αυτόν τον Απρίλιο, ο Παντελής Μπουκάλας και ο Θοδωρής Γκόνης «σφάζουν» τον Έρωτα επί σκηνής

Το «κύκνειο άσμα» του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου της πόλης μας είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση-ωδή στην κατακόκκινη «επικράτεια του έρωτα» όπως την εικονογραφούν τα δημοτικά τραγούδια της αγάπης

3Σαββατοκύριακα του Απριλίου 2022 [2 & 3, 9 & 10 και 16 & 17] αναμένεται να «βαφτούν» κόκκινα, αφού το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας πρόκειται να παρουσιάσει στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου τη νέα του παραγωγή με τίτλο «Το σφαγείο του έρωτα».

Το έργο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα «Το αίμα της αγάπης» [Εκδόσεις Άγρα] και έγινε παράσταση σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη με τη συμμετοχή επί σκηνής τριών ηθοποιών και τριών μουσικών. Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει αναλάβει ο συνθέτης Φώτης Σιώτας.

«Το σφαγείο του έρωτα» είναι μια σύμπραξη του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης μας και της εταιρίας Λυκόφως και μετά την πρεμιέρα του Απριλίου στην Καβάλα, η παράσταση πρόκειται να «ταξιδέψει» στην Αθήνα για να παρουσιαστεί στο ιστορικό Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής».

Το «Σφαγείο» είναι, παράλληλα, και το «κύκνειο άσμα» του Θοδωρή Γκόνη στην Καβάλα. Η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας λήγει στις 22 Απριλίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δεν θα δηλώσει «παρών» για την ανανέωσή της. Ωστόσο, θα επιμεληθεί καλλιτεχνικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων, το οποίο φέτος θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Θοδωρής Γκόνης «ήρθε» στην Καβάλα το 2009 για να αναλάβει τον θεσμό του Φεστιβάλ. Δύο χρόνια μετά, ανέλαβε και το «τιμόνι» του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, παραμένοντας μέχρι και σήμερα.