Το σφαγείο του έρωτα: Η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με τις υπογραφές Μπουκάλα-Γκόνη

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 η πρεμιέρα της παράστασης-ωδή στην κατακόκκινη «επικράτεια του έρωτα» όπως την εικονογραφούν τα δημοτικά τραγούδια της αγάπης

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με την εταιρία Λυκόφως παρουσιάζουν από το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 και για τρία Σαββατοκύριακα [συνολικά έξι παραστάσεις], στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Το σφαγείο του έρωτα» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

Το «σφαγείο» του Παντελή Μπουκάλα είναι βασισμένο στο βιβλίο Το αίμα της αγάπης και παρουσιάζεται επί σκηνής με τη συμμετοχή τριών ηθοποιών και τριών μουσικών.

«Άφθονο και ακατάσχετο ρέει το αίμα στην επικράτεια του έρωτα, όπως το γεωγραφεί η δημοτική ποίηση, απ’ τις παραλογές έως το καθαυτό ερωτικό τραγούδι», σημειώνει στη μελέτη του για τη δημοτική ποίηση ο Παντελής Μπουκάλας.

Μέσα σε αυτή την πινακοθήκη των φονικών, που θα τα βρίσκαμε μέχρι πρόσφατα να περιγράφονται σε τίτλους ειδήσεων ως «εγκλήματα πάθους», τα περισσότερα έχουν για θύματα γυναίκες. Κάποιες αμφισβήτησαν την κυριαρχία του άντρα-αφέντη, άλλες διεκδίκησαν δικαιώματα και αυτονομία, κι άλλες ούτε που διανοήθηκαν όλα αυτά, παρά βρέθηκαν στο δρόμο μιας «κακιάς στιγμής».

Ξεκινώντας από τις αφηγήσεις αυτές της παράδοσης, ξεφυλλίζουμε δοκίμια του προηγούμενου αιώνα πάνω στις σχέσεις των φύλων, και φτιάχνουμε ένα soundtrack από ερωτικά τραγούδια σύγχρονα, γραμμένα από σημερινούς άντρες. Και εκεί όπου ο Μενούσης συναντά τον John Lennon, και σιγοτραγουδούν μαζί «I didn’t mean to hurt you, I’m just a jealous guy», επιχειρούμε να πιάσουμε το νήμα μιας ενιαίας αφήγησης, ενός τρόπου σκέψης που είναι ζωντανός στο εδώ και το τώρα. Φιλοδοξία μας είναι να παρουσιάσουμε το φροντιστήριο των αιώνων, εκεί όπου όλες και όλοι σαν επιμελείς μαθητές και μαθήτριες φοιτήσαμε, και προετοιμαστήκαμε να αναλάβουμε τους ρόλους μας στην σκηνή της έμφυλης σύγκρουσης ως θύτες και ως θύματα.

Φωτογραφίες: Στράτος Καλαφάτης

Συντελεστές

Κείμενο παράστασης: Θοδωρής Γκόνης, Ελένη Στρούλια, Ανδρέας Ανδρέου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Σκηνικά: Ελένη Στρούλια
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Ανδρέας Ανδρέου
Βοηθοί σκηνογράφοι: Σοφία Θεοδωράκη, Τζάνος Μάζης
Φωτογραφίες: Στράτος Καλαφάτης

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Άννα Καλαϊτζίδου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Μαρία Χάνου
Μουσικοί επί σκηνής: Αθηνά Λαμπίρη, Τάσος Μισυρλής, Δημήτρης Χατζηζήσης

Info

Παντελής Μπουκάλας «ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»
Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στις 21:00
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή 2 & 3, 9 & 10, 16 & 17 Απριλίου 2022, στις 21:00
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Τιμές εισιτηρίων: €10 κανονικό, €8 μειωμένο

Λόγω των ειδικών συνθηκών, η αγορά εισιτηρίων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας από την ιστοσελίδα ticketservices.gr.

Για αγορά εισιτηρίων πατήστε εδώ

Σε περίπτωση ματαίωσης της παράστασης, θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου.
Το θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου λειτουργεί ως «αμιγής» χώρος. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
Η είσοδος, η έξοδος και η παραμονή στο χώρο του θεάτρου γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.