Σύλλογος Παναγίας: Μαθητικές ταινίες στην «οθόνη» της Παλιάς Μουσικής [φωτογραφίες]

Νύχτα «πρεμιέρας» για έναν νέο θεσμό που βάζει στο «παιχνίδι» της 7ης Τέχνης τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Δέσμευση από Περιφέρεια και Δήμο για τη στήριξη του Φεστιβάλ στους ανθρώπους του «Κάστρου»

Οπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο» Φώτης Λαζαρίδης παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου 16 Απριλίου 2022 το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ, με τη συμμετοχή των Γυμνάσιων και των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Στην παρουσίαση το «παρών» έδωσαν και οι βουλευτές Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Γάκης και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Ο κ. Λαζαρίδης σημειώσε πως ο Σύλλογος της Παναγίας «Το Κάστρο» αποφάσισε μέσα από τη συγκεκριμένη δράση να δώσει ένα βήμα δημιουργικής έκφρασης στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας και εξέφρασε την επιθυμία η διοργάνωση να γίνει θεσμός, αγκαλιάζοντας τις αντίστοιχες προσπάθειες των μαθητών στην ΑΜΘ και αργότερα σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Μουριάδης συνεχάρη τον κ. Λαζαρίδη για την άρτια, όπως υπογράμμισε, διοργάνωση και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία να ενταχθεί το εν λόγω Φεστιβάλ, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, αποσπώντας τη στήριξη για την υλοποίηση του προαναφερόμενου εγχειρήματος τόσο των δύο βουλευτών της ΝΔ, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη.

Η κριτική επιτροπή

  • Θοδωρής Γκόνης – Ποιητής, στιχουργός, ηθοποιός
  • Αργύρης Μπακιρτζής – αρχιτέκτονας, τραγουδιστής, ηθοποιός
  • Κώστας Καρακίτσος – Κεραμίστας εικαστικός
  • Μανώλης Παργεντάκης – Μουσικός, καθηγητής Δημοτικού Ωδείου Καβάλας
  • Νίκος Πεγκαράς – σκηνοθέτης
  • Ηλίας Κουμουλίδης – φωτογράφος
  • Θώμη Αγγέλου – γραφίστρια