Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας-MANTILITY: Πρόσωπα, οι αστείρευτες πηγές συναισθημάτων [φωτογραφίες]

Εγκαίνια της έκθεσης στην οποία παρουσιάζεται το φωτογραφικό έργο του Παντελή Ευθυμιάδη με τίτλο FACESENSES

Μια… συνήθεια που οδεύει προς θεσμό ξεκίνησαν ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η γκαλερί μεταξωτών μαντιλιών της MANTILITY στην Καβάλα, η οποία μετατρέπεται σε κόμβο έμπνευσης, φαντασίας και δημιουργικής έκφρασης με μια σειρά ατομικών εκθέσεων Φωτογραφίας.

Το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαΐου 2022 εγκαινιάστηκε η δεύτερη ατομική Έκθεση Φωτογραφίας στην οποία παρουσιάστηκε το φωτογραφικό έργο του Παντελή Ευθυμιάδη με τίτλο FACESENSES.

Η έκθεση προβάλλει ένα τμήμα του έργου του φωτογράφου που χρησιμοποιεί τη σύνθεση φωτογραφιών, επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα εικαστικό αποτέλεσμα, τονίζοντας το θέμα στη ματιά του θεατή.

Πρωταγωνιστής τα πρόσωπα, ως πομπός συναισθημάτων, μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του καλλιτέχνη, η οποία ξεπερνάει τα όρια ενός απλού πορτρέτου.

Ο Παντελής Ευθυμιάδης ζει και εργάζεται στην Καβάλα. Η πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία και τον σκοτεινό θάλαμο έγινε σε μαθήματα στο Λύκειο. Το 2011 ασχολήθηκε περισσότερο με την καλλιτεχνική φωτογραφία μέσα από σεμινάριο του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, του οποίου είναι ενεργό μέλος μέχρι σήμερα.

Στη διάρκεια αυτή έχει παρακολουθήσει αρκετά φωτογραφικά σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Πιστεύει ότι με τη φωτογραφία μπορείς να μεταμορφώσεις τις υπάρχουσες καταστάσεις μέσα από το δικό σου φίλτρο. Τον γοητεύει η αμεσότητα και συγχρόνως η δυσκολία του μέσου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2022, ενώ οι ώρες επίσκεψης της έκθεσης συμπίπτουν με τις ώρες αγοράς.