ΣΦΓΤ: Καλοκαιρινά μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες με την «υπογραφή» της Ευγενίας Παπαϊωάννου

Τμήματα για παιδιά 5-12 ετών και για μεγάλους - Στον δροσερό και φιλόξενο χώρο του θερινού κινηματογράφου της Καβάλας - Διαβάστε πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση εγγραφής - Τα μαθήματα ξεκινούν άμεσα!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Καβαλιώτισσα εικαστικός Ευγενία Παπαϊωάννου θα παραδίδει καλοκαιρινά μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2022, καθημερινές ημέρες και απογευματινές ώρες, στον άνετο, φιλόξενο και δροσερό χώρο του θερινού κινηματογράφου «Ζέφυρος» (δίπλα στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας) στο κέντρο της πόλης.

Το σύνθημα και φέτος είναι «Ακονίστε τα μολύβια σας»!

Θα δημιουργηθούν τμήματα ευέλικτα, διάρκειας δύο ωρών την εβδομάδα, και οι μαθητές θα καταπιαστούν με διάφορα υλικά, θα μάθουν τεχνικές, θα συζητήσουν για μεγάλους ζωγράφους, για τη φωτοσκίαση, το ανθρώπινο σώμα κ.ά.

Την προηγούμενη χρονιά, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής και χρησιμοποίησαν διάφορα υλικά, όπως ξυλομπογιές, νερομπογιές και κατασκευές με χαρτόνι. Συζητήθηκαν έννοιες όπως η συμμετρία και η γραμμή του ορίζοντα.

Το τμήμα ενηλίκων γνώρισε το έργο γνωστών ζωγράφων και διδάχτηκε χρωματολογία και αναλογίες προσώπου και σώματος.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Παπαϊωάννου προσωπικά στο τηλέφωνο 6945715881.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν ο καθένας τα υλικά του. Θα χρειαστούν: μπλοκ σχεδίου και μπλοκ ακουαρέλλας, μολύβι, σβήστρα, ξύστρα, ψαλίδι, ξυλομπογιές, νερομπογιές και πλαστικό ποτηράκι».

Ποια είναι η Ευγενία Παπαϊωάννου

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1982. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Βακαλό (2000-2003) και σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη (2004-2006) στην Αθήνα. Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των περιοδικών μόδας ως fashion stylist [Harper’s Bazaar, KΛIK, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΒΗΜΑdonna, CELEBRITY, Pink Woman, Icons Traveller’s, Style FAQ]. Συνεργάστηκε με σχεδιαστές μόδας και επιμελείται fashion shows, video clips, βιτρίνες καταστημάτων. Διετέλεσε επικεφαλής 20μελούς ομάδας backstage στο 2ο Hellenic Fashion Week στο Ζάππειο Μέγαρο. Εργάστηκε στην εταιρία ενδυμάτων P&R Fashion (Anna Riska) ως σχεδιάστρια μόδας.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Αθήνα, Πάρο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και στο πρώτο Fringe Festival στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας το 2011 (Color me Human), την οποία παρουσίασε και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου 2011.

Διδάσκει ζωγραφική και σχέδιο σε παιδιά και ενήλικες. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία σε συνεργασία με τις διαδικτυακές Εκδόσεις Σαΐτα. Από το 2008 κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες, αξεσουάρ και τα γνωστά παιδικά τσαντάκια Toy Bags by eugenie. Επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια στις θεατρικές παραστάσεις της ομάδας μετΑΜΦΙΕΣΗ (Μανωλάκης ο βομβιστήςΓυναίκα από παλιά).