Δήμος Καβάλας/Ελευθέρια 2022: Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων του Πολιτιστικού Κέντρου «Πυθαγόρα» [φωτογραφίες]

Οι 11 Πολιτιστικοί Σύλλογοι που στεγάζονται στον «Πυθαγόρα» ταξίδεψαν όσους βρέθηκαν στην πλατεία Κανάρη, στο ετήσιο αντάμωμα τους

Με ήχους και χρώματα γέμισε το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουνίου η πλατεία Κανάρη, στο ετήσιο Αντάμωμα των Πολιτιστικών Συλλόγων του Πολιτιστικού Κέντρου «Πυθαγόρα».

Το όμορφο ταξίδι στα μονοπάτια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Καβάλας, Ανέστης Δημητριάδης.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Κέντρου «Πυθαγόρας»
– Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας
– Κρητική αδελφότητα Ν. Καβάλας
– Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Καβάλας
– Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας
– Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας “Μνήμη Μικράς Ασίας”
– Πολιτιστικός σύλλογος Λημνιων Ν. Καβάλας
– Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας “Νεάπολις”
– Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Καβάλας
– Θρακική Εστία Καβάλας
– Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακού Πολιτισμού Καβάλας “Λαικότροπο”
– Θασιακή Ένωση Καβάλας]

Οι Επόμενες εκδηλώσεις

  • Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

20:00: Θεατράκι Μεχμέτ Αλή
Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «Κυνηγημένοι από την ιστορία» του κ. Γιάννη Λασκαράκη από τη Θρακική Εστία Ν. Καβάλας. Το συγκεκριμένο βιβλίο επιλέχθηκε πρόσφατα από την βιβλιοθήκη της Βουλής ώστε να συμπεριληφθεί στα εκθέματα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή
21:00: Προτομή Κανάρη, Παραλία
Τα μουσικά σύνολα του ΔΩΚ θα παρουσιάσουν στους Καβαλιώτες ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες και όλες τις μουσικές προτιμήσεις.